Dünya NASA'dan UFO itirafı! İlk kez doğruladı, ihbar yağıyor

NASA'dan UFO itirafı! İlk kez doğruladı, ihbar yağıyor

29.05.2022 - 06:56 | Son Güncellenme:

ABD'de yaklaşık 50 yıl sonra gerçekleştirilen 'tanımlanamayan hava olayları' ve UFO başlıklı toplantının ardından ilginç gelişmeler yaşanıyor. Gözlerin üzerine çevrildiği NASA çarpıcı açıklamalarda bulundu.

NASAdan UFO itirafı İlk kez doğruladı, ihbar yağıyor

Geçtiğimiz haftalarda ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nin Terörle Mücadele, İstihbarat ve Yayılmayla Mücadele Alt Komitesi, tanımlanamayan hava olayları ve UFO görüntüsü olduğu iddia edilen kayıtlar hakkında halka açık bir toplantı gerçekleştirdi. 1969 yılından bu yana bu konuda halka açık bir oturum gerçekleştirilmediği için toplantıda konuşulanlar ilgiyle takip edildi. NASA ve Pentagon’dan da üst düzey isimlerin katıldığı halka açık toplantıda söz alan ABD Temsilciler Meclisi üyesi Andre Carson, UFO'ların potansiyel bir milli güvenlik tehdidi olduğunu belirtti ve "Bugün daha iyi biliyoruz. Açıklanamıyor, bu doğru ama gerçekler. Araştırılmaları gerekiyor. Ayrıca ortaya çıkardıkları tehditlerin de hafifletilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

NASAdan UFO itirafı İlk kez doğruladı, ihbar yağıyor

Haberin Devamı

Toplantının ardından Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’dan da bir açıklama geldi. NASA, son yıllarda artışa geçen 'tanımsız hava olayı' ihbarlarını incelediğini doğruladı.

NASA’NIN ÇALIŞMALARI EKSİK NOKTALARI TAMAMLAYACAK

ABD’de geçen yıl yayınlanan raporlarda, 2004 yılından bu yana 140’dan fazla “tanımlanamayan hava olayı” ihbarının yer aldığı açıklandı. Halka açık toplantıda da pilotlar ve hizmet yetkilileri tarafından bildirilen vakalar ile birlikte ihbar sayısının 400’e çıktığı belirtildi. ABD’de geçtiğimiz yıl tanımlanamayan hava olayları ve tanımlanamayan hava araçlarını araştırmak için özel bir birim kuruldu. Pentagon’dan yapılan açıklamada birimin dünya dışı yaşamı araştırmak için kurulmadığı, diğer ülkelere ait olası yeni teknolojilerin takibinin yapılacağı açıklanmış ve bu teknolojilerin ABD hava sahasını ihlal edip etmediği hakkında çalışmalar yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

NASA kaynakları, Pentagon’da oluşturulan özel birime desteğini artıracağını açıkladı. Karar temsilciler meclisinde yapılan toplantının ardından geldi. NASA’da görevli kaynak konu hakkında, “Tanımlanamayan hava olaylarının tespit edilmesi için bizim ne gibi yardımlarımız olabileceği değerlendiriliyor. Bu konu hakkında birden fazla resmi kurumla temas halindeyiz" dedi. NASA’nın sağlayacağı destek sayesinde Pentagon’da kurulan özel birimin çalışmalarında eksik kalan noktaların tamamlanacağı belirtildi.

PENTAGON NASA’DAN GÖRÜNTÜ İSTEDİ

Yapılan açıklamada, NASA arşivinde bulunan görüntülerin özel birime fayda sağlayıp sağlamayacağının değerlendirmeye alındığı ve bu amaçla görüntülerin yeniden izleneceği belirtildi. Pentagon'da kurulan özel birim NASA'nın bazı uzay görevlerinde mekik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerin de talep etti.

Konu hakkında konuşan kaynak, NASA’nın yürüttüğü bazı görevlerde tanımlanamayan hava olayı olarak açıklanan birkaç olay yaşandığını belirtti ve "Bunu görmezden gelmek yerine NASA'nın bu konuyu doğrudan ele alarak doğru şeyi yaptığını düşünüyorum" dedi.

NASAdan UFO itirafı İlk kez doğruladı, ihbar yağıyor

GÖRÜNTÜLERİN ÇOĞU ORDU TARAFINDAN KAYDEDİLDİ

Geçtiğimiz yıl Pentagon tarafından yayınlanan raporda 2004'ten bu yana askeri pilotların gördüğünü söylediği onlarca Tanımlanamayan Uçan Cisim / Unidentified Flying Object – UFO tespit edildiği belirtilmişti. Raporda verilen bilgilerde “Tanımlanamayan Uçan Cisim” vakalarında tam olarak ne olduğunun anlaşılması için yeterli veri bulunmadığı, ancak olayların büyük kısmında fiziksel nesnelerin kaydedildiği açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada görgü tanıklarının yaptığı bildirimlere de yer verildi. En az 18 olayda "fark edilebilir bir itiş gücü olmaksızın" uçan ve “olağandışı” hareketler sergileyen cisimler olduğu belirtildi. Raporda, 'Bazı tanımsız hava araçlarının rüzgarda sabit kaldığı, rüzgara karşı hareket ettiği, ani manevralar yaptığı veya fark edilebilir bir itiş kaynağı olmaksızın yüksek bir hızda hareket ettiği görüldü' denildi.

NASAdan UFO itirafı İlk kez doğruladı, ihbar yağıyor

Tanımsız hava olaylarına ilişkin görüntülerin artmasının ardından yetkililer harekete geçti ve Pentagon’da bu konu hakkında özel bir araştırma birimi kuruldu.

Uzmanlar, UFO’ların dünya dışı varlıklara ait olma ihtimalinin düşük olduğunu belirtiyor. ABD donanmasının kaydettiği görüntülerde yer alan tanımsız hava araçlarının başta Çin ve Rusya gibi ülkeler tarafından geliştirilen gizli teknolojiler olduğu düşünülüyor.

Dünyaya en yakın yıldız sisteminin 4.37 ışık yılı mesafede olduğunu belirten bilim insanları, bu mesafeyi aşacak dünya dışı bir medeniyetin varlığına ilişkin bir işaret olmadığını belirtiyor.