Dünya Netflıx Cannes’da olmayacak

Netflıx Cannes’da olmayacak

20.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Geçen yıl Cannes Film Festivali yönetiminin filmlerini yarışma dışı bırakmasının ardından festivalden çekilme kararı alan Netflix, bu yıl da festivalde yer almayacak.

Netflıx Cannes’da olmayacak

Netflix ve Cannes arasındaki görüşmeler sürse de kulislerde Cannes’ın anlaşma yoluna gitmeyeceği fikri ağır basıyor. Bu durumda Martin Scorsese, Steven Soderbergh, Noah Baumbach’ın yeni filmlerinin Cannes’da olmaması bekleniyor. Cannes Film Festivali, geçen yıldan beri Netflix yapımlarını yarışmasına almıyor. Avrupa’daki Venedik ve Berlin film festivallerinin böyle bir uygulaması yok.

Haberin Devamı

Dünya devi Apple da Netflix tarzı bir yayın platformu kurma hazırlığı yapıyor. Şirket Netflix’e giderek birlikte çalışma teklifinde bulundu. Netflix CEO’su Reed Hastings, Apple’ın yeni yayın hizmetine katılmayacaklarını açıkladı. Hastings, Apple’ın Netflix’in yayın deneyimini kendi uygulaması içinde kontrol etmek istediğini, bu sebeple de hizmetini Apple’ın söz konusu uygulamasına entegre etmeme kararı aldığını söyledi.

Hakan: Muhafız gösterilecek

İstanbul Film Festivali ise Netflix’in Türkiye yapımı dizisi “Hakan: Muhafız”ın ilk 2 bölümüne bu yılki Gala programında yer verdi. Daha önce de Filmekimi’nde Alfonso Cuaron’un Netflix filmi “Roma” izleyiciyle buluştu.