Dünya Okul baskını! Görüntüler dünyada ilk haber

Okul baskını! Görüntüler dünyada ilk haber

17.06.2023 - 10:22 | Son Güncellenme:

Uganda’nın batısındaki bir okula Demokratik İttifak Güçleri (ADF) tarafından gerçekleştirilen saldırıda 41 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Okul baskını Görüntüler dünyada ilk haber

Terör örgütü DEAŞ bağlantılı Ugandalı ayrılıkçı grup Demokratik İttifak Güçleri (ADF), Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırına yakın Mpondwe kasabasındaki Lhubirira ortaokuluna saldırı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

41 CESET 8 YARALI

Polis Sözcüsü Fred Enanga yaptığı açıklamada, 'Lhubirira ortaokuluna ADF isyancıları tarafından terör saldırısı düzenlendi. Bir yatakhane yakıldı ve yiyecekler yağmalandı. Okuldan 25 ceset çıkarıldı ve Bwera Hastanesine götürüldü. Ayrıca hastanesinde durumu kritik olan 8 kişi var' ifadelerini kullandı.

Polis Enanga, askerlerin Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Virunga Ulusal Parkı'na doğru kaçan saldırganların peşinde olduğunu aktardı.

Okul baskını Görüntüler dünyada ilk haber

'ÖĞRENCİLERİ KAÇIRDILAR'

Polis tarafından yapılan açıklamada askerlerin DRC'deki Virunga Ulusal Parkı'na doğru kaçan grubu takip ettiği belirtildi. AFP haber ajansının bildirdiğine göre, çok sayıda öğrenciden hâlâ haber alınamadı ve düzinelercesinin kaçırılmış olmasından korkuluyor.

Okul baskını Görüntüler dünyada ilk haber

NİSAN AYINDAN SONRAKİ EN BÜYÜK SALDIRI

Öte yandan, ADF güçleri Nisan ayında Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki bir köye saldırarak en az 20 kişiyi öldürmüştü. Uganda, daha önce ADF’ye karşı mücadele için Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne asker göndermişti.

Haberin Devamı

İlk olarak Uganda'da ortaya çıkan ADF, 1990'larda Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde kendisine yer edindi. Örgüt, 2019’da terör örgütü DEAŞ’a bağlılık sözü vermişti.