Dünya Paramotorlu pusuda 260 ceset! Hem havadan hem karadan geldiler

Paramotorlu pusuda 260 ceset! Hem havadan hem karadan geldiler

09.10.2023 - 10:14 | Son Güncellenme:

Hamas'ın hem karadan hem de havadan baskın düzenlediği festivalde adeta katliam yaşandı. Mermi yağmurundan sağ çıkanlar ise yaşadıklarını basınla paylaştı.

Cumartesi günü yerel saatle saat 06.00'da Hamas kuvvetleri İsrail'in güneyinden içeri sızdı. Kameralara yansıyan görüntülerde dozerlerin sınırdaki telleri ve bariyerleri kırarak geçişi kolaylaştırdığı görüldü. Karanın yanı sıra Hamas, paramotor yardımıyla havadan da İsrail'e girdi. Paramotorlu gruplar sınırın hemen yanında yapılan bir müzik festivalini hedef aldı. Her şeyden habersiz dans eden birçok genç uzun namlulu silahlarla sıkarak ilerleyen Hamas güçlerinin hedefi oldu.

Haberin Devamı

ŞANS ESERİ HAYATTA KALDI

Festivale katılan ve şans eseri bölgeden sağ çıkan Gili Yoskovich üç saat boyunca etrafından mermiler uçuşurken bir ağacın altında saklandığını kaydetti. Saatler sonra İbranice konuşan kişilerin seslerini duyduğunu belirten Yoskovich, bu kişilerin İsrail askeri olduğunu söyledi ve kurtulduğu için yetkililere teşekkür etti.

Paramotorlu pusuda 260 ceset Hem havadan hem karadan geldiler

'HER YÖNE ATEŞ AÇTILAR'

Uluslararası haber ajanslarının bildirdiğine göre ise festivalin yaşandığı bölgede 260'dan fazla ceset bulundu. Konuyla ilgili konuşan bir genç, 'Elektriği kesip her yöne ateş açtılar. Elli kişi askeri üniforma giymiş minibüslerle geldi' dedi. Festivale katılan Adam Barel, Haaretz'e, partideki herkesin bölgede roket saldırısı ihtimalinin farkında olduğunu ancak silah seslerinin şok yarattığını söyledi.

Haberin Devamı

'ELLERİNDE İSTİHBARAT BİLGİLERİ VARDI'

Telegram kanallarında hızla yayılan videolarda ise festival anında yaşanan dehşet görüntülendi. Söz konusu görüntülerde birçok kişinin silah sesleri arasında kaçtığı kayda geçti. Partiye çağrılan acil sağlık görevlisi Yaniv, 'Bu bir katliamdı' dedi ve yerel basına şu ifadeleri kullandı; 'Hayatımda buna benzer bir şey görmedim. Planlı bir pusuydu. İnsanlar acil çıkışlardan çıktığında, terörist ekipleri onları orada bekliyordu. Ellerinde istihbarat bilgileri vardı'

Paramotorlu pusuda 260 ceset Hem havadan hem karadan geldiler

ALMAN TURİSTTEN HABER YOK

Alman turist Shani Louk, Hamas militanları bölgeye saldırı düzenleyip etrafa ateş açtığında Gazze sınırı yakınındaki festivale katılıyordu. Annesi Ricarda, Shani'nin kaçırıldıktan sonra "arabada baygın halde" olduğu bir video gördüğünü söyledi. Sosyal medyada yayımladığı çağrısında cep telefonundan kızının yirmili yaşlarındaki fotoğrafını gösteren Ricarda, kızının, "Güney İsrail'de bir grup turistle birlikte Filistinli Hamas tarafından kaçırıldığını" söyledi.

"Bize, kızımızın Filistinlilerle birlikte arabada baygın haldeyken ve Gazze Şeridi'nde dolaştırılırken bir videosu gönderildi" dedi: "Sizden bize herhangi bir yardım veya haber göndermenizi rica ediyorum. Çok teşekkür ederim."