Dünya Mısır polisi iki İsrailli turisti öldürdü

Mısır polisi iki İsrailli turisti öldürdü

08.10.2023 - 13:28 | Son Güncellenme:

Mısır'ın İskenderiye şehrinde polis, iki İsrail vatandaşını vurarak öldürdü.

Mısır yerel basınında çıkan haberlerde, bir polisin İskenderiye'nin turistik bölgesinde 2 İsrailliye ateş açarak öldürdüğü yazıldı. Saldırıda bir Mısırlı da hayatını kaybetti. Mısır güvenlik teşkilatlarıyla yakın bağları olan Extra News televizyon kanalı polisin gözaltına alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. AFP'nin geçtiği 'Son dakika' haberinde ise saldırıyı İsrail'in doğruladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

YEREL BASIN: RASGELE ATEŞ AÇTI

Yerel basına yansıyan yeni detaylarda polisin 'kişisel silahını' kullanarak rasgele ateş açtığı belirtildi. Söz konusu haberlerde ayrıca 4 kişinin yaralandığı da hatırlatıldı. Sosyal medyada dolaşan amatör bir videoda, en az üç ambulansın kurbanları hastanelere götürdüğü görüldü. Mısır onlarca yıl önce İsrail'le barıştı ve İsrail-Filistin çatışmasında uzun süre arabuluculuk yaptı. Ancak ülkede son yıllarda İsrail karşıtlığı önemli ölçüde artış gösterdi.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İsrail Dışişleri Bakanlığı İskenderiye saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Bu sabah Mısır'ın İskenderiye kentinde İsrailli turistlerin ziyareti sırasında bir kişi iki İsrailli turist ve bir Mısırlı rehberi öldürdü. Ayrıca bir başka İsrail vatandaşı da orta derecede yaralandı'

Haberin Devamı

MISIR HÜKÜMETİ ENDİŞELİ

Al Jazeera muhabiri Sara Khairat, Mısır'da iki İsraillinin öldürüldüğüne ilişkin haberlerin Kahire için büyük bir endişe kaynağı olacağını söyledi. 1973'den beri Mısır-İsrail ilişkilerinin normalleştiğini belirten Khairat, 'Bu olay Mısır Dışişleri Bakanı için büyük bir endişe kaynağı olacak' dedi.