Dünya Parti için Rusya'ya gittiler, orduya alındılar! Şimdi Ukrayna'da cephedeler

Parti için Rusya'ya gittiler, orduya alındılar! Şimdi Ukrayna'da cephedeler

14.03.2024 - 12:48 | Son Güncellenme:

Yılbaşı partisi için Rusya'ya giden bir grup turist, keyif dolu günlerle başlayan seyahat ne yazdığını bile bilmedikleri belgelerin zorla imzalatılmasıyla kabusa dönüştü. Turistler, derhal hızlı bir eğitimden geçirilerek Ukrayna'da cepheye sürülmek üzere Rus ordusuna alındı.

Parti için Rusyaya gittiler, orduya alındılar Şimdi Ukraynada cephedeler

Yedi Hindistan vatandaşı internette yayınlanan video mesajda artık Ukrayna ile savaşta ön saflarda savaşmak zorunda kaldıklarını anlatıyor. Yayınlanan görüntülerde, adamlar kendilerini orduya girme yemini ettiren belgeleri imzalamak için kandırıldıklarını ileri sürüyor.

Haberin Devamı

Rusya'ya yaptıkları gezide keyifli günler geçiren turistler, seyahat acenteleri tarafından Belarus'u ziyaret etmeleri için kandırıldılar ve acenta kısa sürede paralarını alıp ortadan kayboldu.

NE YAZDIĞINI BİLE BİLMEDİKLERİ KAĞIDI ZORLA İMZALATTILAR

Grup, Belarus'a vardıklarında polis tarafından gözaltına alındıklarını ve Rus yetkililere teslim edildiklerini aktardı. Kağıtta ne yazdığını anlamamalarına rağmen Rusça belgeleri imzalamaya zorlandıklarını da eklediler. 

Haberleri dahi olmadan Rus ordusuna bağlılık yemini ettiklerini öğrenen adamlar, o andan itibaren reddetmeleri halinde unutulmaz bir ültimatomla karşı karşıya kalmıştı.

İngiliz basını turistlere, askerlik hizmetine alternatif olarak on yıl hapis cezasının uygulanabileceği yazdı. Kameraya konuşan 23 yaşındaki Sudhir, "Ukrayna'ya karşı savaşta savaşmak zorunda kaldıklarını" söyledi. 15 günlük askeri eğitim aldılar ve 'her an çatışmaya sürülebilecekleri' bir savaş bölgesine gönderildiler.

Haberin Devamı

AYNI KABUSU YAŞAYANLARIN YALNIZCA SON ÖRNEĞİ

Ancak aynı kabusla yüz yüze kalan tek Hint vatandaşları onlar değil. Hint basınında yer bulan daha eski haberlere göre, Rusya'da mahsur kalan en az 20 vatandaşlarının, askerlik hizmetine yönlendirildiklerini ve ardından yardım için Hindistanlı yetkililerle temasa geçtiklerini bildirdi.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını geri getirmek için elinden geleni yaptığını ve Rus yetkililerle temas halinde olduğunu söyledi. Son videodaki yedi adam gibi, hiçbir şeyden haberi olmayan pek çok Hintli, kendilerine iş sözü verildikten sonra Rus ordusuna kaydoldu. Onlar da yanıltıcı belge tercümelerine imza atmış ve ilk başta düşündüklerinin aksine askeri eğitim almaya zorlanmışlardı.

Moskova'daki Hindistan Büyükelçiliği'nin, Rus ordusundaki vatandaşlarının durumunu izlediği ve bırakılmaları için Rus yetkililerle görüştüğü bildiriliyor. 2023'te yaklaşık 100 Hintli en az bir yıllık sözleşmelerle orduya alındı, ancak birçoğu o zamandan beri serbest bırakıldı.