Dünya Polisten kaçan hırsız boruya sarıldı! Biber gazını yüzüne yedi

Polisten kaçan hırsız boruya sarıldı! Biber gazını yüzüne yedi

26.07.2023 - 16:45 | Son Güncellenme:

Hırsızlık yapmak için bir eve giren hırsız polisleri görünce apar topar balkona koştu. Olayın devamında yaşananlar dünya basınında ses getirdi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneyinde son günlerin en ilginç gelişmelerinden biri kayıtlara geçti. 31 yaşındaki Luke Wenham, isimli 'seri hırsız' bir eve girdiği sırada ihbar edildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi ve Luke evde kıstırıldı.

Haberin Devamı

YÜZÜNE BİBER GAZI SIKTI

Binanın üst katlarında olan Luke için yolu sonu gözüküyordu ancak tecrübeli hırsız aynı fikirde değildi. Koşarak balkona çıkan şahıs metrelerce yükseklikten aşağı inmeye başladı. Boruya tutunarak kaçmaya çalışan Luke'a polis biber gazı sıktı.

Biber gazına rağmen inmeye devam eden hırsız geçici kör olmasına rağmen şans eseri düşmedi. Tam 12 kat birden kör olarak inen Luke Wenham,aşağıda yakalandı. Luke tutuklanarak mahkemeye gönderildi ve toplum hizmeti cezasına çarptırıldı. Elektronik kelepçe takılan adam 100 saat boyunca belediye için çalışacak.

Polisten kaçan hırsız boruya sarıldı Biber gazını yüzüne yedi

DENGESİNİ KAYBETTİ

Öte yandan söz konusu davada polisin başı yandı. Metrelerce yükseklikte hırsıza biber gazı sıktığı ve onun hayatını tehlikeye attığı için görevliye soruşturma açıldı. Mahkeme kayıtlarına göre Luke Wenham, biber gazına rağmen 8. kata kadar inmeyi başardı. Ancak daha sonra gazın etkisiyle dengesini kaybetti ve zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

OLAN POLİSE OLDU

Dava kayıtlarına göre ise polis memuru ise sadece görevini yaptığını belirtti. 14 aylık kızı olduğunu belirten memur her zaman halk için en iyisini istediğini ve görevinde başarılı olduğunu belirtti. Kaynaklardan edinilen bilgilerde ise dava sonucunda büyük ihtimalle şahsın polislikten atılacağı aktarıldı.

Polisten kaçan hırsız boruya sarıldı Biber gazını yüzüne yedi

DEDEKTİF KONUŞTU

Mahkeme ise polisi biber gazının etkilerini bilmesine rağmen sıktığı ve hırsızın ölümüne yol açabilme ihtimalinden dolayı suçlu buldu. Olayın soruşturmasını yürüten dedektif ise polisle ilgili 'Meslektaşlarını hayal kırıklığına uğrattı' dedi.