Dünya Prens Charles koronavirüse yakalandı

Prens Charles koronavirüse yakalandı

10.02.2022 - 15:22 | Son Güncellenme:

Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu Charles'a yapılan test pozitif sonuç verdi, Prens'in kendisini karantinaya aldığı bildiriliyor.

Prens Charles koronavirüse yakalandı

Galler Prensi Charles'ın bugün koronavirüse yakalandığı açıklandı. Resmi açıklamaya göre, Kraliçe Elizabeth'in en büyük oğlu olan 73 yaşındaki Charles Perşembe günü test oldu.

Haberin Devamı

Test sonucunun pozitif çıkması üzerine Prens Charles kendisini karantinaya aldı ve programlarını iptal etti.

Kraliçe 2. Elizabeth, geçtiğimiz hafta tahta geçişinin 70. yıldönümünde bir mesaj yayımlamış, oğlu Galler Prensi Charles'ın kral olması durumunda eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın kraliçe unvanı almasını istediğini ilan etmişti. Böylece mesajında Kraliçe, hem tahtı erken bırakmayacağını açıklamış hem de Camilla'nın belirsiz durumuna son noktayı koymuş oldu.

Eski eşi Prenses Diana ile 1996'da boşanması ve Diana'nın bir yıl sonra trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından 2005'te Camilla ile evlenen Prens Charles, Kraliçe Elizabeth'in en büyük oğlu olarak onun ardından tahta geçecek varis olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı

Camilla'nın ilk evliliğinden iki çocuğu var. Prens Charles'ın ardından tahta geçecek olan varis ise Prenses Diana'dan olan büyük oğlu William.