Dünya Prigojin tehlikenin farkındaydı

Prigojin tehlikenin farkındaydı

01.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’da bir uçak kazasında hayatını kaybettiği açıklanan paralı asker şirketi Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin dünya gündeminden düşmüyor. Prigojin’in son günlerinde çekildiği tahmin edilen yeni videosu ortaya çıktı.

Prigojin tehlikenin farkındaydı

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Prigojin, Afrika’dayken çekilen son videoda sağlığıyla ilgili spekülasyonlar ve güvenliğine yönelik olası tehditlerle ilgili konuşuyor. Wagner’e bağlı Grey Zone Telegram kanalınca yayınlanan kısa videoda Prigojin, “Hayatta olup olmadığımı, nasıl olduğumu tartışanlar için, şu anda hafta sonu, Ağustos 2023’ün ikinci yarısı, Afrika’dayım” diyor. Prigojin, elini sallayarak, “Beni ortadan kaldırmayı ya da özel hayatımı, ne kadar kazandığımı ya da başka şeyleri konuşmak isteyen insanlar için söylüyorum, her şey yolunda” ifadelerini kullanıyor. 

Haberin Devamı

Hareket halindeki bir araçta çekilen videonun yeri ve tarihi hakkında bilgi paylaşılmadı, ancak Prigojin’in 21 Ağustos’taki bir başka videoda giydiği kamuflaj kıyafeti, şapkası ve sağ kolundaki saatinin son videodakiyle aynı olduğu görülüyor.

Son videonun Prigojin ve üst düzey Wagner isimlerinin 23 Ağustos’ta Moskova’nın kuzeyinde bir uçak kazasında ölmesinden 3-4 gün önce çekilmiş olabileceği belirtiliyor. Videodaki konuşmaları, Prigojin’in hayatına yönelik tehditlerin gayet farkında olduğunu ortaya koyuyor.

İDDİALAR ALEVLENDİ

Öte yandan Prigojin’in ölümüyle ilgili komplo teorileri ve iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Wagner liderinin basına kapalı ve büyük güvenlik önlemlerinin alındığı bir cenaze töreniyle toprağa verilmesi iddiaların artmasına neden oldu.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDEKİ GİZEMLİ KADIN

Wagner lideri Prizgozhin için Salı günü bir cenaze töreni de düzenlendi. Ailesi ve yakın tanıdıklarının katıldığı törende yoğun güvenlik önemleri alındı. Cenaze törenine damga vuran kişi ise gizemli bir kadın oldu. Bölgeye gelen gazetecilerin Prigojin'in eşi sandığı kadının kimliği İngiliz basınına göre Prigojin yerine uçakta bulunan ve hayatını kaybeden dublörün eşi.

Prigojin tehlikenin farkındaydı