Dünya Putin'e büyük şok: Ukrayna Dinyeper Nehri'ni geçti!

Putin'e büyük şok: Ukrayna Dinyeper Nehri'ni geçti!

24.04.2023 - 12:02 | Son Güncellenme:

İngiliz medyasında yapılan haberlere göre Ukrayna Kırım'a bir adım daha yaklaştı. Son olarak bölgeden gelen haberler Rus tarafını zor günler beklediğine işaret etti.

Putine büyük şok: Ukrayna Dinyeper Nehrini geçti

Şubat 2022'de patlak veren Rusya'nın Ukrayna'yı işgali bütün kaosuyla sürüyor. Son günlerde bölgenin en önemli gündemi ise Kırım. 2014 yılında Ruslara geçen bölgeyi Ukrayna tekrar almak için adım adım hazırlanıyor ve yaz mevsimine girilmeden önce bir saldırı bekleniyor.

Haberin Devamı

ABD'Lİ GENERAL 'KERÇ KÖPRÜSÜ' DEDİ

Bu bağlamda bölgede en kritik bölge Kerç Köprüsü. ABD'li uzmanlar olası bir Ukrayna saldırısında bölgenin Rusya ile olan tek bağlantı noktasının bir kez daha havaya uçurulacağını düşünüyor.

Dün konuyla açıklamalarda bulunan  ABD'li General Hodges'e göre Ukraynalılar, Kırım'ı tekrar almak için ilk önce tekrar Kerç Köprüsünü hedef alacak. Köprünün yıkılmasıyla birlikte bölgedeki Ruslara dışardan gelecek destekler zorlaşacak.

Ruslar ise bütün bu gelişmeler yaşanırken elbette boş durmuyor. Rus ordusu olası bir deniz çıkarmasına karşı Kırım plajlarını siper ve tuzaklarla donattı. Bunun yanı sıra Ruslar bölgede yüzlerce kilometrelik siper kazdı ve kazmaya devam ediyor.

Putine büyük şok: Ukrayna Dinyeper Nehrini geçti

'KRİTİK BÖLGE GEÇİLDİ'

Gün içerisinde İngiliz basınına yansıyan haberde ise Ukrayna'nın Kırım için en kritik bölgelerden biri olan Dinyeper Nehri'nin karşısına geçtiği yazıldı. Analistler ise Ukraynalıların saldırı için bölgede hazırlıklara çoktan başladığını belirtti.

Haberin Devamı

ABD merkezli Institute for the Study of War'dan (Savaş Araştırmaları Enstitüsü) analistler, Rus askeri blog yazarlarından alınan görüntülere göre Dinyeper Nehri'nin kontrolünün Ukrayna tarafına geçtiğini bildirdi.

Ukrayna'nın nehrin doğu yakasına ilerlediği iddiaları, Rusya'nın Herson bölgesinde kısmi bir geri çekilme haberinden sadece birkaç gün sonra geldi. Dinyeper Nehri, Rusların Kasım ayında Herson şehrinden geri çekilmesinden bu yana cephe hattının en önemli merkezi olarak biliniyor.

Putine büyük şok: Ukrayna Dinyeper Nehrini geçti

'PUTİN İÇİN BÜYÜK BİR AŞAĞILAMA OLUR'

İngiliz Daily Mail gazetesi söz konusu gelişme için 'Ukrayna kuvvetleri nehri geçerse, bu Putin için büyük bir aşağılama olur' ifadesini kullandı.

Putine büyük şok: Ukrayna Dinyeper Nehrini geçti

RUS TARAFI YALANLADI

Ukrayna'nın güneyindeki Herson bölgesinin Rusların atadığı belediye başkanı, Ukrayna kuvvetlerinin Dnipro Nehri'nin doğu yakasında mevzilendiği yönündeki haberleri yalanladı.

Vladimir Saldo, Telegram kanalında "Dinyeper Nehrinin sol (doğu) yakasında hiçbir düşman dayanağı yok... ordumuz o bölgeyi tamamen kontrol ediyor" diye yazdı.

Ukrayna tarafından yapılan açıklamada ise Dinyeper Nehrinin çok kritik bir bölge olduğu belirtilerek 'sabır' çağrısı yapıldı ve operasyonların devam ettiği belirtildi.