Dünya 72 kilometrelik korku! Uydudan görüntülendi, Kırgız işçiler kazdı

72 kilometrelik korku! Uydudan görüntülendi, Kırgız işçiler kazdı

10.04.2023 - 14:48 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde uydu fotoğrafları Rus ordusunun olası bir çatışma için Kırım'ı savunmaya hazırlandığı ortaya çıkardı. Olayın sıcaklığı etkisini korurken Sentinel-2 uydusu Rusların yeni planını açığa çıkardı.

72 kilometrelik korku Uydudan görüntülendi, Kırgız işçiler kazdı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 411. güne girildi. 400 günde işgal kuvvetleri bölgede 220 bin askerini kaybetti, bu rakam günde 550 askere denk geliyor.

Haberin Devamı

Son günlerde Rus ordusu, Ukrayna'nın bahar aylarında Kırım'a olası bir saldırısı için bölgeyi güçlendiriyor. Ruslar savaşta en kritik bölgelerden biri olan Herson'u yalnızca 8 ay ellerinde tutabildi. Ukraynalıların Herson'u kuşatması ise, şehrin güneydeki Kırım Yarımadası ile bağlantıyı koparmasıyla gerçekleşti.

Herson ve Kırım arasındaki Dinyeper Nehri üstündeki köprüler füzelerle havaya uçuruldu, 30 bin Rus askeri ise bölgede resmen sıkıştı kaldı.

KIRIM'DA ADIM ADIM SAVAŞA DOĞRU

Bir süredir uydu görüntülerine yansıyan görüntülerde ise Rusların Kırım'ı savunmak için siper kazdığı kayıtlara geçti. Rusya, Kırım'ın batı kıyısındaki bir kasaba olan Vitino yakınlarında sadece birkaç hafta içinde kilometrelerce tahkimat inşa etti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz gün ise bölgeden ilk sıcak görüntüler geldi. Sadece 2 sene önce turistik bir bölge olan Kırım'ın en ünlü sahilleri artık askeri mühimmat ve mayınlarla doluydu.

72 kilometrelik korku Uydudan görüntülendi, Kırgız işçiler kazdı

72 KİLOMETRE KAZDILAR

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Rus ordusunun sadece Kırım'da değil Zaporizhzhia bölgesinde de siperler inşa ettiği ortaya çıktı. Yine uzaydan çekilen görüntülere göre siperlerin uzunluğu tam 45 mil yani 72 kilometre.

72 kilometrelik siper hattı Melitopol'un merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta. İngiliz basınında ortaya çıkan haberlere göre siperlerin kazılmasına eylül ayında başlandı ve Kırgızistan'dan bölgeye işçiler getirildi.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

DALGA GEÇTİLER

Ukraynalılar ise söz konusu siper hattını şimdilik dalgaya alıyorlar. Ukrayna'nın güney savunma kuvvetleri sözcüsü Natalya Gumenyuk, Rusların bölgede kazanacağı tek şeyin siper uzunluğu olduğunu belirterek konuya ilişkin şöyle dedi:

'Bu bir zafer olmayacak, bırakalım da siper uzunluğu rekorunun sahibi olsunlar'

BAKHMUT'DA SON DURUM

Donetsk'te bir şehir olan Bakhmut aylardır kilit durumdaydı. Son aylarda Ruslar tarafından düşürülmek üzere olan bölge hakkında Batılı analistler, Rus şehrin merkezine girdiğini söylediler.

Bakhmut'un alınması durumunda Ruslara Ukrayna'nın kontrolündeki daha büyük şehirlere doğru ilerleme yolu açılacak ve Putin için önemli bir zafer kazanılmış olacak.

GİZLİ BELGELER SIZDI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Pentagon'dan sızdırılan belgelerde Mayıs ayının sonuna doğru, Ukrayna'nın hava savunmasının tükeneceğini ve Putin'in savaş uçaklarının hava üstünlüğünü tamamen kazanacağını tahmin ediyor.

Haberin Devamı

23 Şubat tarihli ve 'Gizli' olarak işaretlenen belgelerden biri ise Ukrayna'nın S-300 hava savunma sistemlerinin Rus kuvvetlerinin art arda düzenlediği saldırıların ardından 2 Mayıs'a kadar dayanabileceği bilgisine ev sahipliği yapıyor.

72 kilometrelik korku Uydudan görüntülendi, Kırgız işçiler kazdı