Dünya Rengarenk festival

Rengarenk festival

14.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hindistan’da baharın müjdecisi olan ‘Holi Festivali’, New York’ta da düzenlendi. Festival geleneğine uyularak herkes birbirine ‘gulal’ denilen renkli tozları attı

Rengarenk festival

Mitolojik

Haberin Devamı

Hindistan’da köklerini mitolojiden alan Holi Festivali’nde baharın gelişi ve yeniden doğuş kutlanıyor. Dünyanın en eski festivallerinden biri olan Holi’ye ‘Renklerin Festivali’ de deniliyor. Çünkü festivalin en büyük etkinliği olan Rangwali Holi’de herkes birbirine ‘gulal’ adı verilen renkli tozları atıyor. Bir renk cenneti olan Hindistan’daki festivalde ülkenin kültürüne uygun davranılıyor. Tozların fırlatılmasıyla festival konukları rengarenk oluyor.

Bu meydanda ırk farkı yok

‘Holi Festivali’ günümüzde sadece Hindistan’da değil, başka ülkelerde de düzenleniyor. Binlerce Hintli’nin yaşadığı ABD’nin New York kentinde de baharın gelişi ‘Holi Festivali’yle kutlandı. Her milletten konukların katıldığı New York’taki festivalde de herkes birbirine renkli tozlardan attı. Festival alanı bir anda rengarenk insanlarla doldu. Siyah ırktan beyaz ve sarı ırka kadar çeşitli etkinlik kökenlere sahip konuklar, renklerin içinde şarkılar söyleyip dans etti.