Dünya Rus füzesi vurdu, bacaklarından oldu! 18 ayda 50 bin kişiye ampütasyon

Rus füzesi vurdu, bacaklarından oldu! 18 ayda 50 bin kişiye ampütasyon

14.08.2023 - 11:22 | Son Güncellenme:

Savaşta Rus ordusunun attığı füzenin yakınına düşmesi nedeniyle bacaklarını kaybeden Ukrayna askerinin şimdilerde baletlik yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca Alman kaynaklar işgal süreci boyunca uzuvları kesilen Ukrayna askerlerinin sayısını açıkladı, söz konusu veriler oldukça vahim.

Rus füzesi vurdu, bacaklarından oldu 18 ayda 50 bin kişiye ampütasyon

18 aydır devam eden Rus işgali yeni güne kaosla başladı. Rus ordusu liman kenti Odessa'yı defalarca bombalarken bölgede maddi hasar oluştu, çok sayıda kişi ise yaralandı. Ukrayna ise Rusya'nın sınır kenti Belgorod bölgesine saldırdı. Odessa'nın çok sayıda bölgesinde saldırı sonrası yangın çıktı. Ukrayna İçişleri Bakanı Igor Klymenko, Telegram kanalında, büyük bir hava saldırısı gerçekleştiğini belirterek saldırının sonuçlarının bir fotoğrafını yayınladı.

Haberin Devamı

KARŞI TAARRUZ DEVAM EDİYOR

Bağımsız analistlere göre Ukrayna bu iki ayda, 1.125 kilometrelik cephenin iki bölgesinde 16 kilometre civarında ilerlemeyi başardı. Bu, Kiev’in de Batı’nın da umduğundan daha yavaş.

Ukrayna güçleri üç ayrı noktada, cephede açabilecekleri bir gedik arıyor. Fakat bunun olacağını bilen Ruslar aylar boyunca, modern tarihin en gelişmiş savunma pozisyonlarını inşa etti. Siper, korugan ve tank engellerinden oluşan savunma hattına binlerce de mayın gömüldü.

Rus füzesi vurdu, bacaklarından oldu 18 ayda 50 bin kişiye ampütasyon

SINIRDA WAGNER!

Polonya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Belarus sınırında Wagner ordusuna ait 'materyaller' bulunduğu belirtildi. Uzmanlara göre 10 bin Wagner askeri şu anda Belarus-Polonya sınırında bekletiliyor. 

UKRAYNALI ASKER BALET OLDU

Öte yandan İngiliz medyası Rus işgalcilerle savaşırken iki bacağını da kaybeden Ukraynalı bir askerin hayat hikayesini derledi. 27 yaşındaki Oleksandr Budko, Birleşik Ukrayna Balesi kumpanyası ile ABD turnesine çıktı ve 3.000 kişilik seyirci önünde protez bacakları olmadan dans etti.

Haberin Devamı

Eski grafik tasarımcı ve kahve dükkanı baristası, Vladimir Putin'in ordusuna karşı anavatanı için savaşmak üzere kaydolduktan üç ay sonra füze saldırı sonucu uzuvlarını kaybetti. O anlarda hiçbir şey duymadığını ve hissetmediğini belirten Budko bacaklarına baktığında yerlerinde olmadığını gördüğünü söylüyor.

Rus füzesi vurdu, bacaklarından oldu 18 ayda 50 bin kişiye ampütasyon

50 BİN AMPÜTASYON

Instagram'da yaptığı paylaşımlarda sık sık işgal sürecini eleştiren Budko son yaptığı gösteriyle ilgili 'Devam etmem için beni ne motive ediyor? İnsanlar. Örneğimin onlara yardımcı olduğunu duyunca her şeyi doğru yaptığımı anlıyorum'' dedi.

Yanı sıra protez uzuvlar üreten bir Alman şirketi olan Ottobock, 18 aylık savaş sürecinde 50.000 Ukrayna askerinin en az bir uzvunun kesildiğini söyledi. Bu sayı 2. Dünya Savaşı'nın sonunda İngiliz Ordusu'nda yapılan ampütasyonlardan daha fazla.