Dünya Rus işkence odaları ortaya çıktı! Kadın askere akılalmaz işkence

Rus işkence odaları ortaya çıktı! Kadın askere akılalmaz işkence

13.05.2023 - 14:51 | Son Güncellenme:

Rusların Ukraynalı sivil ve askerlere yaptığı işkencelerin detayları ortaya çıktı. Dünya basınında ses getiren gelişmede kadın askere yapılanlar pes dedirtti.

Rus işkence odaları ortaya çıktı Kadın askere akılalmaz işkence

24 Şubat 2022'den devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde Bakhmut kritik günlerden geçiyor. Aylardır 'kilit' olan bölgede Ruslar geçtiğimiz haftalarda atağa kalktı ve şehrin önemli bir bölümünü ele geçirdi. Son günlerde ise Ukrayna tarafı Rusları resmen şehirden kovmaya çalışıyor. Drone kameralarına yansıyan görüntülerde bunları destekler nitelikte. Görüntülere göre Ruslar adım adım savaş hattından kaçıyor.

Haberin Devamı

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Hanna Malyar, Ukrayna birliklerinin bir haftada iki kilometre ilerleme kaydettiklerini ileri sürdü.

Bu iddialar Bahmut'ta olağanüstü bir değişikliğe işaret ediyor, ancak Ukrayna'nın merakla beklenen karşı saldırısına dair henüz bir tespit yok. Bahmut, aylardır süren çatışmalarda sembolik bir önem kazandı, ancak birçok uzman kentin taktiksel değerini sorguluyor.

Rus işkence odaları ortaya çıktı Kadın askere akılalmaz işkence

SAHTE ZAFER

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Malyar, Telegram'da yaptığı bir paylaşımda Bahmut'un Rusya için "neredeyse kutsal" öneme sahip bir hedef haline geldiğini söyledi. Malyar, Kremlin'i bir yandan sahte zafer iddia ederken diğer yandan silah ve cephane sıkıntısı olduğu konusunda yalanlar yaymakla suçladı.

"Gerçek durumu" anlattığını söyleyen Malyar, Ukrayna'nın herhangi bir pozisyon kaybetmeden iki kilometre kazandığını ve Rusya'nın önemli asker kayıpları yaşadığını iddia etti. ABD merkezli ISW de Ukrayna kuvvetlerinin Bahmut'ta muhtemelen iki kilometrelik kazanımlar elde ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

RUSLARIN İŞKENCE ODALARI

Öte yandan gün içerisinde İngiliz basınında Rusların işkence odalarına dair yeni bilgiler ortaya çıktı. Haberin detayları savaşına ne kadar acımasız olduğunu gözler önüne serdi. Buna göre Ruslar yakaladıkları Ukraynalıları kızgın ütülerle yaktılar, tecavüz ettiler, kalp krizi geçirene kadar dövdüler ve dahası.

Bu liste Danimarkalı bir işkence karşıtı grup olan Dignity tarafından yeni bir raporda belgelenen 725 işkence, kötü muamele, yargısız infaz ve diğer insan hakları ihlalleri arasında kendine yer buldu.

1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

KADIN ASKERE TECAVÜZ

Bir rapora göre Ukraynalı bir kadın askere Ruslar 3 gün boyunca tecavüz etti. Bir süre sonra işkence odasından götürülen askere ne olduğu ise bilinmiyor.

Esir kampından kurtulan bir gönüllü asker ise Ruslar tarafından yakalandığında saatlerce dövülüp elektrikle işkenceye maruz kaldığını aktardı.

Ruslar savaşın ilk günlerinde düzinelerce güvenli psikiyatri hastanesinin kontrolünü ele geçirdi. İsmini güvenlik gerekçesiyle vermek istemeyen ve bölgede tecrübe ettiği talihsiz anıları paylaşan bir kişi şöyle dedi:

Haberin Devamı

'Beyinleri ve kafatasının arka tarafının bir parçasını yerden kendi ellerimle temizledim'

Mariupol'de tutuklu yabancı bir öğrenci olan Gusein Abdullaiev, bir adamın kalp krizi geçirdiğine tanık olduğunu ve adama yardım etmeye çalıştığında "Daha da sert dövüldüm" dedi.

Tanıklara göre yakalanan Ukraynalı askerlerin derileri asitlerle yakıldı ve yüzüldü. Herson'da bir polis karakolunun bodrumunda tutulan bir adam yaşadığı işkencelere yönelik şunları söyledi:

'En sevdikleri eğlence kulaklara veya vücudun diğer bölgelerine bağlanan teller ve elektrik şoklarıydı'

KORKUNÇ DETAY

Yetkililer tarafından ortaya çıkarılan bir başka işkence yöntemi de, insanların neredeyse bayılıncaya kadar oksijensiz bırakmak için başlarına gaz maskesi takılması ve bir noktada işkencenin yeniden başlayabilmesi için nefes almalarına izin verilmesiydi.