Dünya Rus sınırında sabotaj! Tren tam geçerken patlattılar

Rus sınırında sabotaj! Tren tam geçerken patlattılar

01.05.2023 - 13:14 | Son Güncellenme:

Ukraynalı sabotajcılar, Rus trenini seyir halindeyken patlattı. Telegram'da ortaya çıkan görüntülere göre trenin alev aldığı ve birçok vagonun devrildiği gözler önüne serildi

Rus sınırında sabotaj Tren tam geçerken patlattılar

Ukrayna'nın Bryansk bölgesinde yerel saatle 10:17'de meydana gelen olayda bir trene saldırı düzenlendi. Raylara konulmuş patlayıcı madde tren tam geçerken patlatıldı. Yetkililer trenin raydan çıktığını ve yük vagonunun alev aldığını aktardı.

Haberin Devamı

MOSKOVA'YA 350 KM UZAKLIKTA

Rus yetkililer, hem Ukrayna hem de Belarus ile sınırı olan bölgenin, Rusya'nın işgalinden bu yana geçen 14 ay içinde Ukrayna yanlısı sabotaj grupları tarafından çok sayıda saldırıya uğradığını söyledi. Bryansk bölgesi başkent Moskova'ya sadece 350 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Rus sınırında sabotaj Tren tam geçerken patlattılar

PUTİN'İN MEMLEKETİNDE PATLAMA

Ayrı bir gelişmede, Rusya'nın St. Petersburg yakınlarındaki Leningrad bölgesinin valisi, bir elektrik hattının havaya uçtuğunu ve ikinci bir hattın yakınında bir patlayıcı bulunduğunu söyledi.

Vali Alexander Drozdenko Pazartesi sabahı Telegram sayfasında yıkılan elektrik hatları ve metal desteklerin fotoğraflarını yayınladı.

Rusya'nın FSB federal güvenlik servisinin bölgede çalıştığını söyledi ve olaydan kimin sorumlu olduğunu bulduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Rus sınırında sabotaj Tren tam geçerken patlattılar

ZAMANLAMASI MANİDAR

Bugünkü patlama, Rusya'nın sabah saatlerinde Ukrayna'ya bir dizi füze fırlatarak Herson'da bir kişiyi öldürmesi ve doğudaki Pavlohrad şehrinde en az 34 kişiyi yaralamasının ardından geldi.

Ukrayna tarafı Rusların 18 tane füze attığını ve bu füzelerin sivilleri hedef aldığını aktardı. Öte yandan yetkililer 18 füzenin 15 tanesinin havada imha edildiğini bildirdi.

SAVAŞTA SON DURUM

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş cephe hattında son sürat devam ederken dünya Kozak Koyu'nda çekilen fotoğrafla sarsıldı. Ukrayna'ya ait İHA'lar Kozak Koyu'nda bulunan petrol depolarını hedef aldı ve büyük bir patlamaya sebep oldu.

Bakhmut bölgesinde ise Ruslar son olarak 4 blok daha ele geçirdi. Aylardır düğümlenmiş kilit bölgenin önümüzdeki günlerde Rus kontrolüne geçmesi bekleniyor.

Ukraynalılar ise kritik Dinyeper Nehri'nin karşı kıyısına geçti. Buradan Kırım üzerine şok bir saldırı planlayan Ukraynalılara Ruslar önlem almaya başladı. Bölgeye çok sayıda tank tuzağı kurulurken yüzlerce kilometrelik de siper hattı kazıldı.