Dünya Türkiye vurdu! İlk fotoğraf geldi: DEAŞ lideri MİT'ten kaçamadı

Türkiye vurdu! İlk fotoğraf geldi: DEAŞ lideri MİT'ten kaçamadı

01.05.2023 - 10:23 | Son Güncellenme:

DEAŞ'ın sözde lideri MİT operasyonu sonucu etkisiz hale getirildi. Söz konusu operasyon ise kısa sürede ABD, İngiliz, Yunan ve Fransız basınında manşet oldu.

Türkiye vurdu İlk fotoğraf geldi: DEAŞ lideri MİTten kaçamadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün katıldığı bir canlı yayında DEAŞ'ın sözde liderinin MİT operasyonu sonucunda hayatını kaybettiğini söyledi. MİT'in bölgedeki operasyonlarını kararlılıkla sürdürdüğünü hatırlatan Erdoğan konuyla ilgili şöyle dedi:

Haberin Devamı

'Milli İstihbarat Teşkilatımız, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı şahsı uzun süredir takip ediyordu. Bu şahıs, Milli İstihbarat Teşkilatımızın dün Suriye'de gerçekleştirdiği bir operasyonla etkisiz hale getirildi. İnşallah bundan sonra da terör örgütleriyle ayrım yapmadan mücadelemizi sürdüreceğiz'

ŞUBAT AYINDAN SONRAKİ 3. SÖZDE LİDER

Ebu Hüseyin El-Kureyşi, Şubat 2022’den bu yana örgütün sözde liderliğine getirilen üçüncü isimdi. Fransız haber ajansı AFP'nin Kuzey Suriye’deki muhabiri, Cumartesi günü Afrin yakınlarındaki Cinderes’te bir bölgenin kordon altına alındığını bildirdi.

AFP’ye konuşan yerel halktan kişiler, operasyonun, okul olarak kullanılan bir çiftliği hedef aldığını söyledi. DEAŞ'ın kurucu lideri Ebu Bekir el-Bağdadi, 2019 yılında öldürülmüştü. Örgüt o günden bu yana çok sayıda lider değiştirmek zorunda kalmıştı.

DÜNYANIN KONUŞTUĞU OPERASYON

Öte yandan MİT'in başarılı operasyonu İngiliz ABD ve Yunan basını olmak üzere birçok ülkede manşet oldu. France 24 yaşananları 'Erdoğan, DEAŞ lideri olduğundan şüphelenilen Kureyşi'nin Suriye'de etkisiz hale getirildiğini söyledi' başlığı ile okurlarına sundu.

Haberin Devamı

Türkiye vurdu İlk fotoğraf geldi: DEAŞ lideri MİTten kaçamadı

ABD

CNN ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına yer verdiği haberinde 'Kureyşi'nin uzun zamandır takip edildiğini' hatırlattı ve başarılı operasyonu ön sıralardan okuyucularına sundu.

CBS NEWS

ABD merkezli CBS News ise terör örgütünün bölgede yaptığı saldırıları derledi ve Türkiye'nin son yıllarda sahada aktif olduğunu belirterek 'Türkiye, 2020'den beri Suriye'nin kuzeyinde, tüm bölgeleri kontrol ediyor' dedi.

Türkiye vurdu İlk fotoğraf geldi: DEAŞ lideri MİTten kaçamadı

AL JAZEERA

Orta doğunun en önemli medya kuruluşlarından Al Jazeera söz konusu haberinde Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer verdi. Haberde bölgede görev alan Charles Lister'ın açıklamalarına da yer verildi ve bölgeden gelen ilk sıcak kareler paylaşıldı.

Türkiye vurdu İlk fotoğraf geldi: DEAŞ lideri MİTten kaçamadı

YUNAN MEDYASI

Yunanistan'ın resmi devlet televizyonu ERT 'Erdoğan, DEAŞ'ın sözde liderinin Cumartesi günü Suriye'de Türk istihbarat servislerinin önderliğindeki bir operasyonda etkisiz hale getirildiğini söyledi' dedi.

Proto Thema 'Erdoğan, MİT'in DEAŞ liderini uzun süredir izlediğini açıkladı, ancak operasyonla ilgili fazla bilgi vermedi' sözlerini kullandı.