Dünya Rusya'da bir üst düzey general daha tutuklandı

Rusya'da bir üst düzey general daha tutuklandı

23.05.2024 - 15:50 | Son Güncellenme:

Rus askeri mahkemesi, Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Rusya Silahlı Kuvvetleri Ana İletişim Dairesi Başkanı Vadim Şamarin'in tutuklandığını açıkladı.

Rusyada bir üst düzey general daha tutuklandı

Rus ordusunda üst düzey isimlere yapılan yolsuzluk operasyonları devam ediyor. Soruşturma çerçevesinde geçtiğimiz ay gözaltına alınan Şamarin, yolsuzluk suçlaması ile tutuklandı.

Haberin Devamı

Rusya 235. Garnizon Askeri Mahkemesi Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Şamarin’in büyük miktarda rüşvet aldığına dair kanıtların bulunduğu ve tedbir amaçlı iki ay süreyle tutuklu yargılanmasına karar verildiği bildirildi.

Şamarin'in devlet sözleşmelerinin imzalanmasında rüşvet vermekle suçlandığı ve bir ceza davasında sorgulanmak üzere getirildiği öne sürülüyor. Şamarin daha önce, Rus ordusundaki başarılı askerlere verilen II. derece 'Anavatana Liyakat' Nişanı Madalyası’nı alan almıştı ve 2021 yılında Rus Silahlı Kuvvetleri Ana İletişim Müdürlüğü Başkanlığı’nda göreve başlamıştı.

Daha önce Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Timur Ivanov rüşvet aldığı şüphesiyle Rusya'da gözaltına alınmıştı. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Vladimir Putin ve Rusya eski Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun gözaltı konusunda bilgilendirildiğini söylemişti.

Haberin Devamı

Yine Mayıs ayında Rusya Savunma Bakanlığı personel dairesi başkanı Yuriy Kuznetsov gözaltına alındı ​​ve rüşvet almakla suçlandı. Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı'nı eleştiren 58'inci Ordu'nun eski komutanı Ivan Popov da dolandırıcılık davası sebebiyle tutuklandı.

Rus ordusundaki yolsuzluk skandallarının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yu Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak atamış, yeni Rusya Savunma Bakanı ise Andrey Belousov olmuştu.

Yazarlar