Dünya Sahibi Kovid olan köpeği döverek öldürdü! Çin'de önlemler çığırından çıkıyor, temel ihtiyaç alarmı

Sahibi Kovid olan köpeği döverek öldürdü! Çin'de önlemler çığırından çıkıyor, temel ihtiyaç alarmı

10.04.2022 - 17:09 | Son Güncellenme:

Şanghay'da bir sağlık çalışanının, sahibi Kovid-19 olduğu için evcil bir köpeği kürekle döverek öldürdüğü görüntüler öfkeye sebep oldu. Tamamı karantina altına alınan kentte, insanlar gıda dahil temel ihtiyaçlara ulaşamamaya başladı. Kentin üç bölge yöneticisi görevden alındı.

Sahibi Kovid olan köpeği döverek öldürdü Çinde önlemler çığırından çıkıyor, temel ihtiyaç alarmı

Sosyal medyada yayınlanan video, koruyucu elbise giyen bir Kovid görevlisinin Şanghay'ın Pudong bölgesinde küçük bir köpeği caddede kovaladığını gösteriyor. Corgi cinsi köpek bir arabanın arkasına saklanmaya çalışıyor ancak sağlık çalışanı ileri atılıyor ve büyük bir kürekle köpeğe üç kez vuruyor.

Haberin Devamı

İZOLASYON MERKEZİNE GÖTÜRÜLEN SAHİBİNİN PEŞİNDEN KOŞUYORDU

Evcil hayvan daha sonra sokakta hareketsiz yatarken görülüyor. Saldırının görüntüleri Weibo'da viral hale geldi. Yaşananlar, gıda ve temel ihtiyaç kıtlığına yol açan sert karantina koşullarından bıkmış olan yerel halk arasında öfkeye yol açtı. Fotoğraflar, köpeğin testi pozitif çıkan sahibini karantina için bir izolasyon merkezine götürdüğü söylenen bir otobüsün ardından koşarken gösteriyor. Köpek daha sonra sağlık görevlisi tarafından dövülerek öldürüldü, bedeni daha sonra sarı bir torbaya konuldu.

'BUNU HİÇ BEKLEMİYORDUK'

China News Weekly'nin haberine göre, sahibi karantinadayken evcil hayvanına bakacak kimseyi bulamayınca köpeğini sokağa salmıştı. Köpeğin sahibi sosyal medyada şunları yazdı: "Dışarıda sokak köpeği gibi yaşar diye umuyorduk. Açlıktan ölmesini istemedik. Yaşadığı sürece sorun yoktu. Ayrıldığımız anda dövülerek öldürülmesini hiç beklemiyorduk." Habere göre komite, köpeğin sahibiyle iletişim kuracaklarını ve tazminat teklif edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

ŞEHİRDE 'TEMEL İHTİYAÇ' ALARMI

Şanghay, 26 milyon sakininin tamamını karantinaya aldı ve toplu testler uygulamaya devam ediyor. Testi pozitif çıkan herkesin izolasyon merkezlerinde tutulması şart koşuluyor. Bazı sakinlere et ve sebze içeren devlet gıda paketleri verildi. Bununla birlikte, internette ürünler tükendi, teslimat hizmetleri de talebi karşılayamadığı için birçok insan pirinç ve diğer temel ihtiyaçları edinebilmek için mücadele ediyor. 

3 BİN 500 İŞÇİ GERİ ÇAĞRILDI

Kurye sıkıntısı nedeniyle gıda arzı bölge sakinleri için bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Yetkililer, daha fazla teslimat personelinin karantinayı terk etmesine izin vereceklerini söyledi. Yerel medya, Alibaba ve Dingdong Maicai'ye ait internet alışveriş platformlarının toplamda yaklaşık 3 bin 500 işçiyi geri çağırdığını bildirdi.

SOKAKLAR BOMBOŞ KALDI

Karantinanın ne zaman sonlandırılacağına dair hiçbir açıklama yapılmadığı için, kentin uzun süreli bir karantinaya hazırlıksız olmasıyla birlikte endişe giderek artıyor. Şanghay'a giriş ve çıkışlar büyük ölçüde durma noktasına geldi ve genellikle hareketli olan şehir sokakları, polis, sağlık çalışanları ve test için rapor veren sakinler dışında terk edildi. Çin, salgının iki yıllık seyri boyunca art arda uzun süreli toplu karantinalar uyguladı ancak Şanghay, Çin'in enfekte olmuş her kişiyi izole etmeyi amaçlayan 'sıfır-Kovid' stratejisi kapsamındaki en sert önlemlerinden büyük ölçüde muaf tutuluyordu.

Haberin Devamı

ÜÇ YETKİLİ KOVULDU

Şanghay'daki üç yerel yetkili, Çin'in en büyük kentindeki Kovid salgınına yeterince güçlü tepki vermedikleri gerekçesiyle görevden alındı. Üç yetkili aleyhindeki iddialar hakkında herhangi bir ayrıntı verilmedi ancak görevlerini eksik yaptıkları ve salgını kontrol etme çabaları üzerinde 'ciddi bir etkiye' yol açtıkları kaydedildi. Çin genelinde düzinelerce yerel yetkili, merkezi hükümetteki hiç kimse hiçbir olaydan sorumlu tutulmamasına rağmen görevden alındı ​​veya başka bir şekilde cezalandırıldı.