Dünya ‘Savaş uçağı kullandım’ açıklamasına yalanlama

‘Savaş uçağı kullandım’ açıklamasına yalanlama

21.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li oyuncu Tom Cruise’un başrolünü oynadığı “Top Gun: Maverick” filminde gerçekten uçak kullandığını iddia etmesine rağmen 70 milyon dolarlık savaş uçağının pilotluğunu aslında yapmadığı iddia edildi.

‘Savaş uçağı kullandım’ açıklamasına yalanlama

Cruise “Top Gun: Maverick’te dublör kullanmadım. Hatta 1986 yapımı Top Gun’ın devamı olan yeni yapımda gerçek uçaklar kullanılmazsa rol almayacağımı da söyledim” demişti. Ancak iddiaya göre, ABD Hava Kuvvetleri filmde Cruise’un rol gereği kullandığı görülen 70 milyon dolarlık “F/A-18 Hornet” tipi savaş uçağını gerçekten kullanmasına izin vermedi. ABD Hava Kuvvetleri’nin uçağın savaş pilotu olmayan birine emanet edilmek için çok pahalı olduğu gerekçesiyle bu kararı aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

‘O kadar kolay değil’

Filmin yapımcılarından Jerry Bruckheimer da oyucuların sadece kokpitte göründüklerini itiraf etmişti. Buna karşın, aynı zamanda filmin yapımcısı olan Tom Cruise, “Gerçek F/A-18’lerde uçabilmeleri ve performans gösterebilmeleri için oyuncuları eğittik. Bunu yapmak için de ABD Hava Kuvvetleri’nden dünyanın en iyi savaş pilotlarını eğitmen olarak aldık. Pilotlar ve oyuncular bir takım olarak çalışmak zorundaydı” dedi. Filmin diğer oyuncusu Jennifer Connelly de destek için Tom Cruise’un kullandığı uçakla uçtuğunu söyledi.

Jet figürlü ayakkabı

Başrolünü Tom Cruise’un oynadığı “Top Gun: Maverick” filminin Londra’daki galasına Prens Wiliam ile eşi Düşes Kate de katıldı. Fransız modacı Roland Mouret imzalı 2 bin 700 sterlinlik elbisesini 2 bin 318 sterlinlik Alexander McQueen çantayla kombinleyen Kate, Prada ayakkabı ve Robinson Pelhamm’ın 10 bin 560 sterlinlik küpelerini tercih etti. Prens William’ın da savaş jeti figürü işlenmiş kadife loafer tarzı ayakkabıları dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Savaş uçağı kullandım’ açıklamasına yalanlama

Tom’un boyu uzadı!

“Top Gun: Maverick”in galasında Prens William ve eşi Düşes Kate’i Tom Cruise karşıladı. 1.70 boyundaki aktörün, boyu 1.75 olan ve topuklu ayakkabı giyen düşesten fazla kısa görünmemesi dikkati çekti. Tom Cruise’un Kate’ten kısa görünmemek için ayakkabılarının içine gizli topuk konulduğu düşünülüyor. Aktörün galalarda uzun boylu görünmek için yükseltici iç tabanın yanı sıra yüksek topuklu ayakkabıları tercih ettiği belirtiliyor. Öte yandan 1.66 boya sahip eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy de ayakkabılarında gizli topuk kullanıyordu.