Dünya 'Sea Baby' yine ıskalamadı! Hançer hediye edilirken 'Samum' batırıldı

'Sea Baby' yine ıskalamadı! Hançer hediye edilirken 'Samum' batırıldı

16.09.2023 - 10:57 | Son Güncellenme:

Sabotaj saldırılarına devam eden Kiev, Minks savaş gemisinden sonra bu sefer de 'Samum'u insansız deniz araçlarıyla vurdu. Gemi yan yatıp batmaya başlarken Ruslar kullanılamaz hale gelen metal yığınını karaya çekti.

Sea Baby yine ıskalamadı Hançer hediye edilirken Samum batırıldı

Dünyanın kapalı kutusu Kuzey Kore lideri Kim, bu hafta başında Rusya'ya geldi. Putin ile önemli temaslarda bulunan Kuzey Kore lideri, işgal sürecinde Rusya'yı desteklediğini ifade etti. İki ülke arasında silah ve mühimmat konularının konuşulduğu uluslararası basına yansırken Rusya'nın Kuzey Kore'ye artan gıda krizini önlemek için yardım göndereceği düşünülüyor.

Haberin Devamı

KUZEY KORE ASKERLERİ UKRAYNA'DA SAVAŞACAK MI?

Kuzey Koreli gönüllülerden oluşan bir grubun Ukrayna'daki savaş bölgelerine gönderileceği iddiası hakkında konuşan Putin, 'Rusya'nın böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını vurguladı. Putin, “Bunun tamamen saçmalık olduğunu ifade etmek istiyorum. Rusya'nın çıkarlarını savunarak anavatanlarının çıkarları uğruna hayatlarını feda etmeye hazır 300 bin insanımız bizimle sözleşme imzaladı” diyerek başka bir ülkeden savaş bölgesine asker çekme niyetlerinin olmadığını ifade etti.

CEPHEDE SON DURUM

Yaz mevsiminin başından beri karşı saldırılarına devam eden Ukrayna ordusu bir yandan da Rus ordusuna yönelik sabotajlar düzenliyor. Sık sık insansız deniz araçlarının ( Sea Baby) kullanıldığı durumlarda son olarak 300 milyon dolarlık Minks savaş gemisi vuruldu. Gemi kullanılamaz hale gelirken görüntüler uluslararası medyada ses getirdi. ISW tarafından yayınlanan haritalarda ise Ukrayna ordusunun ilerleyişinin sürdüğü kaydedildi. Ayrıca askeri uzmanlara göre karşı saldırı en az 6-7 hafta daha devam edecek.

Haberin Devamı

MİNKS'DEN SONRA SAMUM

Rusya'yı ziyareti kapsamındaki temaslarına devam eden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Vladivostok'taki Knevichi havaalanını ziyaret etti. Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Kim Jong-un'a stratejik uçaklar, savaş uçakları ve Rus ordusunun Ukrayna'ya defalarca saldırdığı Kinzhal füze sistemini (hançer) hediye etti.

Ülkenin doğusunda bunlar yaşanırken batısında ise Rus savaş gemisi 'Samum' Sea Baby adı verilen insansız deniz aracıyla patlatıldı. Kıç ve güverte kısmından hasar alan gemi yan yatarak su aldı ve batmaya başladı. Rus ordusu ise duruma acil müdahale ederek söz konusu gemiyi limana getirmeyi başardı. Geminin limana çekildiği anlar amatör kameralar tarafından çekilse de henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

Sea Baby yine ıskalamadı Hançer hediye edilirken Samum batırıldı