Dünya 'Kazanacak mıyız?' sorusuna 3 kelimelik yanıt! Şoygu'nun tepkisi dünya basınında

'Kazanacak mıyız?' sorusuna 3 kelimelik yanıt! Şoygu'nun tepkisi dünya basınında

14.09.2023 - 16:05 | Son Güncellenme:

19 aydır devam eden Rus işgali hakkında Savunma Bakanı Şoygu'ya bir soru soran muhabir, hiç beklemediği bir yanıt aldı. Şoygu'nun bu yanıtı dünya basınında kısa sürede yankı uyanırdı.

Kazanacak mıyız sorusuna 3 kelimelik yanıt Şoygunun tepkisi dünya basınında

Geçtiğimiz kış Rusya'nın Ukrayna'yı işgalindeki iki kilit isim Şoygu ve Prigojin birbirlerine girdi. Prigojin o dönem cephede savaşan Wagner askerlerine yeterli silah ve mühimmatın verilmediğini öne sürdü ve Şoygu'ya vatan haini yakıştırmasında bulundu. Kremlin ise bu iddiaları yalanlasa da ikili arasındaki gerilim Haziran ayında tekrar patlak verdi.

Haberin Devamı

İSYAN GİRİŞİMİ SONRASI KARŞI SALDIRI

Rus askerlerinin Wagner mevzilerini bombaladığını iddia eden Prigojin, ordusuyla beraber Moskova'ya doğru yürüdü. Birçok siyasi isim o dönem Moskova'dan ayrılırken Belarus lideri Lukaşenko araya girdi ve Putin ve Prigojin görüştü. Bu görüşmeden sonra isyan sona erdi ancak Prigojin, haftalar sonra bir uçak kazasında şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

KARŞI SALDIRI KIŞA KADAR SÜRECEK

Yaz aylarına damga vuran bu olaylar devam ederken Ukrayna ordusu ise ikinci karşı taarruza başladı. Batı silahlarının sahne aldığı çatışmalarda Kiev, 1000 kilometrelik siper hattında ilerlemeye devam ediyor. Askeri uzmanlara göre karşı saldırı en az 6-7 hafta boyunca daha devam edecek, zaten sonrasında kış iyice bastıracak ve cephe hattında çarpışmak bir hayli zor olacak.

Haberin Devamı

Kazanacak mıyız sorusuna 3 kelimelik yanıt Şoygunun tepkisi dünya basınında

KİM YONG-UN RUSYA'DA

Kapalı kutu Kuzey Kore'nin lider Kim, zırhlı yeşil trenle birlikte geçtiğimiz gün Rusya'ya geldi. Burada Ukrayna işgalinde Rusya'yı desteklediğini aktaran Kim, Putin ile birebir temaslarda bulundu. Kim ayrıca Putin'i Kuzey Kore'ye davet etti.

Kazanacak mıyız sorusuna 3 kelimelik yanıt Şoygunun tepkisi dünya basınında

'KAZACAK MIYIZ' SORUSU AFALLATTI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Savunma Bakanı Şoygu aylar sonra tekrar gündem oldu. Bir Rus televizyon kanalına çok kısa bir röportaj veren Şoygu, muhabirin sorduğu 'Kazanacak mıyız?' sorusuna omuz silkti, ellerini iki yana açtı ve 'Başka bir seçeneğimiz yok' diyerek yanıt verdi.

İngiliz basını ise görüntüleri 'Rusya'nın umutsuzluğu' başlığ altında okuyucularına servis etti ve askeri geçmişi olmamasına rağmen 2012 yılında Rusya'nın savunma bakanı olarak atanan Şoygu'nun savaş boyunca 270 bin Rus askerinin öldürüldüğü ve yaralandığına tanık olduğunu hatırlattı.

Kazanacak mıyız sorusuna 3 kelimelik yanıt Şoygunun tepkisi dünya basınında

Şoygu açıklamalarının devamında Ukrayna karşı saldırısının aylardır sürdüğünü belirtti ve şöyle dedi:

'Birliklerimiz aktif savunmayı doğru ve gerekli yönlerde tutmakla meşgul. Bazı bölgelerde daha zor, bazılarında daha kolay ama şunu söyleyebilirim ki askerlerimiz kendinden emin hareket ediyor'