Dünya Son anlarını canlı yayınladı!

Son anlarını canlı yayınladı!

17.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Nepal’de 68 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının, Hintli bir yolcu tarafından kayıt altına alındığı ortaya çıktı.

Son anlarını canlı yayınladı

Hint basınında yer alan haberlerde, adının Sonu Jaiswal olduğu belirtilen yolcunun, uçak düşmeden kısa süre önce sosyal medya üzerinden açtığı canlı yayınla kazayı kayıt altına aldığı belirtildi. Haberlerde ayrıca, Jaiswal’in ailesinin ölümünü doğruladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Evlerden kaçtı

Görüntüde, yolcuların kazadan saniyeler önce gayet sakin olarak yolculuklarını sürdürdüğü görülürken, uçağın sola doğru yatmasından kısa süre sonra çığlıklar duyuluyor. Saniyeler sonra da uçağın büyük gürültüyle yere çakılırken, alevler içinde kalıyor.

Öte yandan düşen yolcu uçağının kara kutuları bulundu. Kayıp olan 4 kişiye henüz ulaşılamadığını belirten yetkililer, enkazdan canlı çıkma ihtimalinin olmadığını ifade etti. Yeti Havayolları Sözcüsü Anup Joshi, pilotun kaza öncesi havalimanına yaklaşırken arıza bildirmediğini, hava koşullarının da olumsuz olmadığını söyledi. Bununla birlikte pilotun, evlerin üzerine düşmemek için önemli çaba harcadığı tahmin ediliyor. Zira uçak, bir yerleşim alanı olan bölgedeki nadir boşluklardan birine düştü.

Haberin Devamı

Nepal’in başkenti Katmandu’dan 4’ü mürettebat toplam 72 kişi ile havalanan Yeti Havayolları’na ait ATR 72 tipi yolcu uçağı Pokhara Havaalanı’na iniş yaptığı sırada düşmüş, enkazda 68 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Kazanın ardından Başbakan Pushpa Kamal Dahal, ülke genelinde ulusal yas ilan etmişti.