Dünya Bu çocukların çoğu artık hayatta değil: Katliamdan 22 saat öncesi

Bu çocukların çoğu artık hayatta değil: Katliamdan 22 saat öncesi

18.10.2023 - 12:12 | Son Güncellenme:

İsrail'in vurduğu ve 500 kişiyi öldürdüğü hastanenin 22 saat önce çekilmiş görüntüleri yayınlandı. Söz konusu görüntülerde birçok çocuğun oyun oynadığı anlar anbean kameraya yansıdı.

İsrail dün Gazze'nin en eski hastanesini adeta havaya uçurdu. Saldırıda 500'den fazla sivil hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı. Saldırıya dünya ülkelerinden jet hızında kınama gelirken birçok insan da İsrail'i protesto için sokaklara çıktı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hastanenin vurulmasına Filistin'de bulunan "İslami Cihad'ın başarısız füze atışının" neden olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

HASTANE HAKKINDA NELER BİLİNİYOR?

1882'de kurulan El Ehli Hastanesi Gazze'deki en eski hastane olarak biliniyor. Gazze'nin kuzeyinde faaliyet gösteren 22 hastaneden biri olan bina, yılda 45 binden fazla insanı tedavi ediyor. ABD merkezli Güneyli Baptist Toplumu'nun 1954 ila 1982'de işlettiği hastane daha sonra Filistin Anglikan Piskoposluğuna devredildi.

Anglikan Kilisesinin Canterbury Başpiskoposu Justin Welby hastanenin 14 Ekim'de de vurulduğunu ve 4 sağlık çalışanının yaralandığını bildirdi. Yanı sıra misyonerlik çalışmalarıyla bilinen Baptist Kilisesi'nin dünya çapında yaklaşık 51 milyon üyesi olduğu tahmin ediliyor.

Bu çocukların çoğu artık hayatta değil: Katliamdan 22 saat öncesi

BIDEN TEL AVİV'DE

Orta Doğu'daki yeni savaş başlar başlamaz İsrail'e kayıtsız şartsız desteğini sunan ABD, iki uçak gemisini Doğu Akdeniz'e konuşlandırıp İran'a mesaj verdi. Ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bölge turuna başladı, altı Arap ülkesini ziyaret ettikten sonra ilk durağı Tel Aviv'e geri döndü.

Haberin Devamı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun günlerdir İsrail'e gelmesini beklediği ABD Başkanı Joe Biden ise, bu sabah Tel Aviv'e indi. Biden'ın destek ziyareti, tam da Gazze'deki hastane katliamından hemen sonra gerçekleşti.

Bu çocukların çoğu artık hayatta değil: Katliamdan 22 saat öncesi

SALDIRIDAN 22 SAAT ÖNCESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan saldırıdan 22 saat önce hastane bahçesinde çekilmiş görüntüler dünya medyasında infial yarattı. Söz konusu görüntülerde onlarca çocuğun keyifle oyun oynadığı görüldü. İsrail'in saldırısı sonrası ise videodaki birçok çocuğun hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Görüntüyü çeken şahıs ise bir Filistinli. Mohammed isimli şahıs Instagram hesabı üzerinden paylaştığı görüntünün altında şu notu düştü:

'Bu görüntüleri hastanedeyken çektim. Bombardıman devam ederken aileler ve çocuklar stresliydi. Hastanede çocukları rahatlatmak için bir etkinlik düzenledik. Videodaki gülüşleri, bakışları ve sesleri asla unutmayacağım. Hepimiz iyi olmak istiyoruz'