Dünya Bütün köy toprak altında kaldı! Kabile savaşları yardımları engelledi: 2000 kişiyi öldü kabul ediyoruz

Bütün köy toprak altında kaldı! Kabile savaşları yardımları engelledi: 2000 kişiyi öldü kabul ediyoruz

27.05.2024 - 10:45 | Son Güncellenme:

Papua Yeni Gine'de meydana gelen toprak kaymasında en az 2000 kişi çamurun altında kaldı. Yetkililer hem ölü hem de toprağın altında kalan kişi sayısının artacağını belirtiyor.

Güney Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine'de meydana gelen toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı 2000'i aştı. Yetkililere göre heyelan sonucu yüzlerce ev toprak altında kaldı. Uluslararası Göç Örgütü, pazar günü yaptığı açıklamada toprak kaymasında ölenlerin sayısını dün 670 olarak açıklamıştı, Yerel yetkililer Cuma günü ölü sayısını en az 100 olarak bildirdi.

Haberin Devamı

Papua Yeni Gine'deki acil durum müdahale ekipleri, hayatta kalanları başka bölgelere tahliye etti. Bölgeden aktarılanlara göre, ülkenin dağlık kesimlerinde yaygın olan kabile savaşları kurtarma çalışmalarını tehdit ediyor. BM Göçmenlik Bürosu'nun Papua Yeni Gine misyon şefi Serhan Aktoprak, 6 ila 8 metre derinlikteki toprak ve moloz altında kalanları bulma umudunun kalmadığını söyledi.

Bütün köy toprak altında kaldı Kabile savaşları yardımları engelledi: 2000 kişiyi öldü kabul ediyoruz

"ARAZİ HALA KAYIYOR"

Aktoprak, "İnsanlar bununla yüzleşiyor, dolayısıyla ciddi düzeyde bir yas ve matem var" dedi. Hükümet yetkilileri, üç ila dört futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kaplayan devasa toprak yığınının yakınlarında 'güvenli bir zeminde' tahliye merkezleri kurdu. Bölgedeki toprağın hala dengesiz olduğunu söyleyen Aktoprak, "Enkaz üzerinde çalışmak çok tehlikeli ve arazi hala kayıyor" uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Bütün köy toprak altında kaldı Kabile savaşları yardımları engelledi: 2000 kişiyi öldü kabul ediyoruz

5 AYDIR CEHENNEMİ YAŞIYORLAR

Yetkililerin neredeyse dört futbol sahası uzunluğundaki çamur ve molozların altında yatan insanların sayısını yeniden değerlendirmesiyle ölü sayısının her geçen saat artacağı belirtiliyor. Öte yandan Yoğun ormanlarla kaplı Mungalo Dağı'nın kenarında yer alan köy, 4.000'den fazla kişiye ulaşabilecek geçici bir nüfusa ev sahipliği yapıyordu. Dağlık bölgelerde altın arayan madenciler için bir ticaret noktası görülen köy yılbaşından bu yana sel, toprak kayması hatta deprem dahi yaşadı.