Dünya Gazze'deki katliamı böyle savundu! ABD'li senatörden skandal benzetme

Gazze'deki katliamı böyle savundu! ABD'li senatörden skandal benzetme

04.12.2023 - 15:42 | Son Güncellenme:

ABD'li Senatör Lindsey Graham yayında akılalmaz sözlerle İsrail'in katliamını savunmaya çalıştı. Graham aynı yayında son günlerde İsrail'i eleştiren ABD yönetimine de ateş püskürdü.

Gazzedeki katliamı böyle savundu ABDli senatörden skandal benzetme

İsrail ordusu geçtiğimiz Cuma günü geçici ateşkesi bozarak Gazze'ye yönelik saldırılarına tekrar başladı. Bu süreçte bine yakın insanı öldüren İsrail bugün bölgenin kuzeyine kara harekatı başlattıklarını dünyaya duyurdu. Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze’nin güneyindeki operasyonun kuzeyindeki kadar 'güçlü ve kapsamlı' olacağını söyledi. Daha sonra bir ordu sözcüsü, İsrail'in kara saldırısını genişletmeye devam ettiğini doğruladı.

Haberin Devamı

HUSİLER ABD'Yİ HEDEF ALDI

Husiler bu gece yerel saatle 01.41'de ateşledikleri balistik füzelerle USS Mason isimli savaş gemisini hedef aldı. Füzeler hedefin 16 kilometre ötesine düşerken Husiler Pazar günü üç ticari gemiye birden saldırdı.

ABD'Lİ SENATÖRDEN SKANDAL

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, CNN International'e verdiği röportajda Washington yönetimine yönelik eleştirilerde bulundu. Graham, Savunma Bakanı Lyold Austin ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, Tel Aviv yönetimini Gazze politikası konusunda eleştirmelerine ateş püskürdü. CNN sunucusu Dana Bash'e, Graham İsrail'in saldırılarında sivillerin ayırt edilmesinin mümkün olmadığını öne sürdü.

"Hiçbir Filistinlinin ölmesini istemiyorum ama bunu nasıl yapacaksınız?" diyen Graham "Gazze'de daha fazla sivil kaybın, daha fazla isyancı üretebileceğine" inanan Savunma Bakanı Austin'in düşüncelerini "saflık" olarak değerlendirdi. Auistin ile ilgili açıklamalarına O kadar saf ki, bu adama olan tüm güvenimi kaybettim." diyen Graham, Filistinliler için ise, "Okullarda ne öğretiyorlar biliyor musun? Bir şekilde İsrail'in Gazze'deki halkı radikalleştirdiği fikri çok saçma. Yıllardır Hamas tarafından radikalleştirildiler" dedi.

Haberin Devamı

Gazzedeki katliamı böyle savundu ABDli senatörden skandal benzetme

"ÖLMELERİNİN NEDENİ HAMAS"

Açıklamalarının devamında Hamas'ın okul, hastane ve birçok kamu kuruluşunda üssü bulunduğunu öne süren Graham "Her yerde tünelleri var. Bu kadar çok Filistinlinin ölmesinin nedeni, sanırım Hamas onların ölmesini istediği için. Sivil kayıpların azaltılmasına dair daha iyi yöntem varsa bana bildirin, İsrail'e söylerim ya da siz doğrudan söylersiniz. Ancak bu iş bittiğinde Hamas'ın hala ayakta olması fikri nihai stratejik başarısızlık olacaktır." ifadelerini kullandı.

"TOKYO VE BERLİN İÇİN ENDİŞELENDİLER Mİ?"

Gazze'deki sivil kayıplarını normalleştirmek için İkinci Dünya Savaşı'ndan örnek veren Graham, "Amerikan halkı Tokyo ve Berlin'i yok etmek için kaç kişinin öldüğü konusunda endişelendi mi" dedi.