Dünya Son dakika: İsrail saçmaladı! Dünyanın konuştuğu kızı yargılayacaklar...

Son dakika: İsrail saçmaladı! Dünyanın konuştuğu kızı yargılayacaklar...

01.01.2018 - 17:13 | Son Güncellenme:

İsrail, skandal bir karara daha imza attı. Geçtiğimiz günlerde kendi sokağına giren İsrailli askerlere karşı direnen Filistinli genç kızı gözaltına alan İsrail, şimdi de dünyanın konuştuğu o kızı yargılama kararı verdi ve dünyanın büyük tepkisini çekti.

Son dakika: İsrail saçmaladı Dünyanın konuştuğu kızı yargılayacaklar...

İsrail, gözaltına aldığı Filistinli Ahed Temimi'nin güvenlik güçlerine saldırıdan yargılanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Haaretz gazetesinin son dakika olarak verdiği habere göre, 16 yaşındaki genç kıza yöneltilen suçlamalar arasında beş kez askerlere saldırı ve taş atmak gibi maddeler var.

Ahed'in annesi Neriman Temimi için de sosyal medya yorumları nedeniyle soruşturma açıldı.

İsrail savcılığı, Temimi'nin kuzeni Nur Naci Temimi'nin kefaletle serbest bırakılmasına bugün itirazda bulunmuştu.

Hanzala Cesaret Ödülü sahibi Ahed Temimi ile annesi Neriman, halen gözaltında. İsrail makamları, sorgunun devam etmesi için gözaltı süresini uzatmıştı.

Yaklaşık 7 bin Filistinliyi hapishanelerinde tutan İsrail, askerlerine kafa tutan cesur kız Temimi'yi 19 Aralık'ta gözaltına almıştı.

Ahed Temimi, bundan altı yıl önce ağabeyinin gözaltına alınması sırasında askerlerin karşısına dikilmiş ve dünyada gündem olmuştu.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık'ta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararı imzalaması, Ortadoğu'yu yangın yerine çevirmişti. Sokağa dökülen Filistinlilerin gösterilerine İsrail ordusu çok sert şekilde müdahale etti. Çok sayıda can kaybının meydana geldiği protestolarda yüzlerce gösterici de gözaltına alındı.