Dünya Son dakika... Rus milyarder ayı sandığı kişiyi vurdu!

Son dakika... Rus milyarder ayı sandığı kişiyi vurdu!

12.08.2021 - 12:04 | Son Güncellenme:

Rusya'da milyarder iş insanı, bir kişiyi "yanlışlıkla" boz ayı zannederek vurduğunu itiraf etti.

Son dakika... Rus milyarder ayı sandığı kişiyi vurdu

Igor Redkin, 2 Ağustos'ta Kamçatka bölgesindeki Ozernovsky köyünde yaşanan ve bir kişinin öldüğü olayla ilgili yerel haber sitesi Kam24.ru'ya açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Redkin, köyde bulunan bir çöplükte ayı olduğunu duyduğunu, hayvanı korkutup kaçırmak için silahıyla ateş ettiğini fakat sonradan "tam da olayın yaşandığı zamanda bir bölge sakininin yaralandığını öğrendiğini" iddia etti.

Yaralanan ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin 30 yaşındaki Andrei Tolstopyatov olduğu belirtildi.

Geçen hafta hakkında soruşturma başlatılan 55 yaşındaki iş insanı, 3 Ağustos'ta polise giderek teslim oldu.

Bunun üzerine Redkin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Birleşik Rusya partisindeki milletvekilliği görevinden de bir süreliğine ayrıldı.

Öte yandan, bazı bölge sakinleri Redkin'in içki içip bölgedekileri tehlikeye atacak şekilde ateş etmiş olabileceğini de öne sürdü.

Haberin Devamı

Kamçatka bölgesindeki bir mahkemenin çarşamba günü açıkladığı kararla, cinayet soruşturması tamamlanana kadar iş insanı ev hapsine mahkum edildi.

Forbes Rusya'nın verilerine göre balıkçılık ve havacılık alanında önemli bir servete sahip Redkin'in net değeri 715,7 milyon ruble (yaklaşık 85 milyon TL).