DünyaSon dakika! Tonga'da 6.4 büyüklüğünde deprem!

Son dakika! Tonga'da 6.4 büyüklüğünde deprem!

14.05.2025 - 09:03 | Son Güncellenme:

Çarşamba günü (14 Mayıs) Tonga'da 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, ülkenin doğu kıyısı açıklarında gerçekleşti.

Son dakika Tongada 6.4 büyüklüğünde deprem

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'na (USGS) göre, Çarşamba günü (14 Mayıs) Avustralya'nın doğusunda ve Yeni Zelanda'nın kuzeyindeki Tonga'da 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, ülkenin doğu kıyısı açıklarında gerçekleşti.

Haberin Devamı

Deprem, yerel saatle yaklaşık 17.15'te (TSİ ile 07.15'te) yerin 243 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntının en yakın yerleşim yeri olan Neiafu kasabasına yaklaşık 137 kilometre mesafede olduğu bildirildi.

ATEŞ ÇEMBERİ ÜZERİNDE

Bölge, yaklaşık 100 bin kişilik nüfusa sahip alçak rakımlı takımadaları nedeniyle depremlere karşı oldukça hassas. Tonga, Güneydoğu Asya'dan Pasifik havzası boyunca uzanan yoğun tektonik faaliyetlerin yaşandığı bir alan olan "Ateş Çemberi" (Ring of Fire) üzerinde yer alıyor.

Son dakika Tongada 6.4 büyüklüğünde deprem
KEŞFETYENİ
Sevenlerini korkutmuştu! Kaza sonrası yeni paylaşım
Sevenlerini korkutmuştu! Kaza sonrası yeni paylaşım

Cadde | 14.05.2025 - 07:51

Berk Atan, taburcu olduktan sonra sosyal medya hesabından yeni paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

Yazarlar