Dünya Son dakika... Trump ağzı açık izledi!

Son dakika... Trump ağzı açık izledi!

14.07.2017 - 12:32 | Son Güncellenme:

Fransa'nın başkenti Paris'te Bastille Günü kutlamalarına katılan ABD lideri ile First Lady Melania Trump, büyük ilgi gördü. Trump, savaş uçaklarının gösterisini hayranlıkla izledi.

Son dakika... Trump ağzı açık izledi

Fransa, ulusal bayramı Bastille Günü'nü görkemli törenlerle kutluyor. Bu yılki törenlerin onur konuğu ise, ABD Başkanı Donald Trump ve eşi First Lady Melania Trump.

Haberin Devamı

Trump çifti, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un misafiri olarak başkent Paris'teki askeri geçit törenini izledi. Trump'ın savaş uçaklarının gösterisini büyük bir hayranlıkla izlediği görüldü..

Uluslararası haber ajansları, ünlü Champs-Elysees Bulvarı'ndaki törenlerden çok sayıda fotoğrafı dünyaya servis ediyor. Fotoğraflarda, alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekiyor.

Törene katılanlar ise, şıklığıyla göz kamaştıran First Lady Melania Trump'tan bakışlarını alamadı.

İklim anlaşması büyük çatlak

Paris İklim Anlaşması'ndan ayrılan Trump, Fransa ile karşı karşıya gelmişti. Dün akşam Eyfel Kulesi'nde yemek yiyen iki ülkenin liderleri, tüm sorunları masaya yatırdı.

Son dakika... Trump ağzı açık izledi

Ortak basın toplantısında konuşan Trump, "Ülkelerimiz arasındaki dostuluk, kendi aramızdaki diye de eklemeliyim, koparılamaz. Zaman zaman yaşanan anlaşmazlıklar, bizi birlikte tutan özgürlük, kültür ve kader bağımızla kıyaslanamaz bile" dedi.

Haberin Devamı

Fransız Cumhurbaşkanı'nın gündeminde ise Paris İklim Anlaşması ilk sıradaydı. Macron, "ABD’nin Paris Anlaşmasını ve önemini değerlendirme biçimine katılmıyorum. Liderlerin yapması gerektiği gibi bu anlaşmazlığı masaya yatırdık. Bu ihtilaf diğer konuları konuşmamıza engel mi? Hiç bir koşulda, tabi ki değil. Bir çok meseleyle ilgili ortak görüşe ve hedefe sahibiz" diye konuştu.

Fransa, her yıl 14 Temmuz'u adını Bastille Hapishanesi baskınından alan ulusal bayram olarak kutluyor. Söz konusu baskında, kralın hapse tıktığı mahkumlar serbest bırakılmıştı. Fransa Ulusal Bayramı, 1880'den beri her yıl kutlanıyor.