Dünya Son dakika haberleri | Ve Trump'tan ilk açıklama: 20 Ocak'ta devredeceğim

Son dakika haberleri | Ve Trump'tan ilk açıklama: 20 Ocak'ta devredeceğim

07.01.2021 - 12:57 | Son Güncellenme:

Son dakika haberlere göre ABD Başkanı, Joe Biden'in resmen Senato tarafından onaylanmasının ardından 20 Ocak'ta başkanlığı sorunsuz şekilde devredeceğini söyledi ancak yine asılsız iddialarını yineledi.

Son dakika haberleri | Ve Trumptan ilk açıklama: 20 Ocakta devredeceğim

Demokrat Joe Biden'ın ABD başkanı olduğu Senato tarafından resmen tecillendikten sonra Donald Trump ilk açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Trump, kararın başkanlık tarihindeki en harika ilk dönemin sona erdiğini gösterdiğini savunup 3 Kasım seçimleriyle ilgili asılsız iddialarını yineledi. Başkanlığı sorunsuz şekilde devredeceğini ilk kez kabul eden Trump, "Düzenli bir geçiş süreci olacak" dedi. ABD'nin yakın tarihinin en tartışmalı başkanı Trump, 2024 seçimlerinde yeniden aday olacağı mesajını da verdi.

Twitter hesabı engellenen Trump, yenilgi açıklamasını sosyal medya direktörü Dan Scavino’nun Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdi:

"Seçimlerin sonucuna tamamen katılmasam da ve gerçekler de beni doğrulasa da, yine de 20 Ocak’ta düzenli bir devir-teslim olacak. Sadece yasal oyların sayılmasını sağlamak için mücadelemizi sürdüreceğimizi her zaman söyledim. Bu, başkanlık tarihinin en harika ilk döneminin sonu olsa da, Amerika’yı Tekrar Güçlü Yapmak için verdiğimiz mücadelenin sadece bir başlangıcı."