Dünya Son dakika! Ukrayna'da Türk siviller sığınağa girdi

Son dakika! Ukrayna'da Türk siviller sığınağa girdi

24.02.2022 - 12:14 | Son Güncellenme:

Rusya, Ukrayna'ya saldırı başlattı. Rus güçleri bombalar yağdırırken siviller de panikle sığınaklara saklanıyor. Odese de bombardıman altındaki kentlerden. Türk iş insanı Sinan Bayraklı da Odese'de Rus bombardımanından kaçmak için ailesiyle sığınaklara girdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda yaklaşık 50 Rus'un öldüğünü ve 6 uçağın imha edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Bölgeden endişelendiren bilgiler gelirken bombardımandan kaçan Türk ailelerin de sığınaklara saklandıkları öğrenildi. Odese'de yaşayan Türk iş insanı Sinan Bayraklı da saldırılar sonrası ailesiyle sığınaklara girenlerde arasında.

Son dakika Ukraynada Türk siviller sığınağa girdi


"EMNİYETİMİZ İÇİN SIĞINAKLARA GİRDİK"

CNN Türk yayınında yaşadıklarını anlatan Bayraklı, "Şu an atış yapıldı, ev hopladı. Putin'in açıklamalarından sonra ilk atışlar başladı. Panikle beraber, ailemizin emniyeti için sığınaklara girdik. Bu şiddetle bir güne uyanacağımızı hiç birimiz beklemiyorduk. Bir iki saat bu gerginlik sürdü. Ondan sonra biz erkekler olarak ne yağacağımıza karar verdik. Hareket etmememizin daha doğru olacağına karar verdik. Biz gitme gibi bir tercihte bulunmadık. Ana hatlarda hareket etmeyi doğru bulmadık. Gece yarısı haince bir bombalama oldu. İyi haberler duymuyorum. Yakınlarımız felaketin ortasında kaldılar. Pencereye yaklaşamadıklarını söylüyorlar. Dışişleri yetkililerinin bir yön göstermesini bekliyoruz." dedi.

Haberin Devamı

 "PANİK İÇİNDEYİZ"

Kiev'de yaşayan iş insanı Egemen Coşkun da, "Sabah 5 sularında bomba seslerine uyandık. Daha sonrasında apartmanda komşularımızın tahliye ettiğini gördük. Biz de arkadaşlarımızla benzin istasyonlarına gittik. Benzin istasyonları çok fazla kalabalıktı. Kiev'e doğru gelineceği bizim de Batı'ya doğru hareket etmemiz gerektiği söylendi. Biz de onun için benzin almaya gittik. Panik içindeyiz. Trafiğin rahatlamasını bekliyoruz. Her şeyimizi, işimizi gücümüzü bırakıp gideceğiz. Yaklaşık 15 kişiyiz, beraber hareket ediyoruz. Sadece bir depo benzin alabildik. Büyükelçiliğimiz ile iletişimimiz var. Bize sığınaklara geçin veya evde bulunun denildi. Şu anda bekliyoruz." dedi.

"YOĞUN BOMBA ATIŞI DUYDUK"

Ukrayna'da yaşayan ve CNN Türk yayınına katılarak son durumu canlı yayında anlatan iş insanı Bilgehan Evren de "Korkuyoruz ve tedirginiz" dedi ve ekledi: "Yollarda ne gibi sürprizlerle karşılaşacağımızı bilmediğimiz için bulunduğumuz yerde kalmayı tercih ettik. Sabah 5-6 gibi yoğun bomba atışı duyduk. Evler sarsıldı. Arkadaşlarının evlerinden dumanlar yükseldiğini söyleyen tanıdıklarım var. Yola çıkan arkadaşlardan aldığım mesajlara göre trafik çok sıkışık. Bir akradaşım Bulgaristan'a gidiyordu, yollar tamamen tıkalı. Bizim Odessa'da ofisimiz var, Ukraynalılar tahliye ediliyor."