Dünya Tacizciye karşı FBI yöntemi!

Tacizciye karşı FBI yöntemi!

05.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Federal Soruşturma Büro’sunun (FBI), kadın personelinin fotoğraflarını cinsel taciz ve tecavüz suçlularını yakalamak için kullandığı tespit edildi.

Tacizciye karşı FBI yöntemi

BBC’nin haberine göre, ABD Adalet Bakanlığı, FBI ajanlarının kadın ofis çalışanlarının fotoğraflarını cinsel taciz ve tecavüz suçlularını ortaya çıkarmak için yem olarak kullandığını belirledi. Bakanlığın gözlemci raporunda, kadın personele bu şekilde gizli çalışmaya yönelik bir görevlendirme yapılmadığı, fotoğrafların potansiyel olarak personeli tehlikeye atabileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Raporda eleştirildi

Uygulamanın ne kadar yaygın olduğu belirtilmeyen raporda, fotoğraflarda destek personelinin üzerinde elbiseleri bulunduğu ve yüzlerinin bulanık olduğu, ancak fotoğrafların hâlâ potansiyel olarak kopyalanabileceği veya paylaşılabileceği bildirildi. Bunun personeli “cinsel taciz ve tecavüz suçlularının kurbanı olma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığı” belirtildi.

‘Politikamızı değiştireceğiz’

FBI’dan yapılan açıklamada, “Bundan sonra bu konudaki politikalarımızı değiştireceğiz ve yeni yöntemler uygulayacağız” denildi. Adalet Bakanlığı’nın raporunda incelemelere, bir FBI ajanının kadın personelden çevrim içi gizli operasyonda kullanmak üzere “kışkırtıcı” fotoğraflarını talep etmesiyle başlandığı belirtildi.