Dünya ‘Titanik batmadan mektup yazıp okyanusa attı’

‘Titanik batmadan mektup yazıp okyanusa attı’

16.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kanada’nın New Brunswick eyaletindeki Fundy Körfezi’nde 2017’de bir şişenin içinde bulunan ve 1912’de buz dağına çarparak batan Titanik gemisinin bir yolcusuna ait olduğu düşünülen mektupla ilgili inceleme başlatıldı.

‘Titanik batmadan mektup yazıp okyanusa attı’

Nacera Bellila ve eşi El Hadi Cherfouh tarafından kumsalda bulunan şişenin içindeki mektubun Fransızca olduğu belirtilirken, mektubun Titanik’in batmasından saatler önce yazıldığı öne sürüldü. 12 yaşındaki Fransız kız öğrenci Mathilde Lefebvre’nin adını taşıyan 13 Nisan 1912 tarihli mektupta, “Bu şişeyi Atlantik’in ortasında denize atıyorum. Birkaç gün içinde New York’a varacağız. Biri şişeyi bulursa, Lievin’deki Lefebvre ailesine bildirsin” ifadesi yer alıyor.

Haberin Devamı

Baba ailesini çağırmış

Kanada’da Quebec Üniversitesi’nin mektubun gerçek mi yoksa sonradan yazılmış bir ‘Titanik aldatmacası’ mı olduğunu araştırdığı açıklandı. Üniversitede profesör olan Nicolas Beaudry, kağıt, şişedeki kalıp, alet izleri ve camın kimyasal bileşimlerinin 20’nci yüzyılın başlarında kullanılan tekniklerle tutarlı olduğunu ancak söz konusu malzemelerin bulunmasının günümüzde zor olmadığını söyledi. Araştırmalar sonucunda Lefebvre ailesinin Fransa’nın güneydoğusunda yaşadığı, Mathilde’nin babasının ise ABD’de madenci olduğu ve eşiyle çocuklarını yanına çağırdığı tespit edildi. Küçük kız annesi Marie, babası ve kardeşleriyle yeniden bir araya gelmek için Titanik ile New York’a seyahat ediyordu. Titanik’in batmasıyla 1514 kişi ölmüştü. l DIŞ HABERLER SERVİSİ