Dünya Ukrayna istihbarat şefinin eşi zehirlendi!

Ukrayna istihbarat şefinin eşi zehirlendi!

28.11.2023 - 16:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna gizli servisinin başındaki Budanov'un eşi hastaneye kaldırıldı, yerel medya yemeğe zehir katıldığını bildirdi. Olağan şüpheli ise 'ağır bir metal.'

Ukrayna istihbarat şefinin eşi zehirlendi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş yirmi birinci ayına girerken, Kiev'den bugün bir zehirlenme haberi geldi. Ukrayna medyası, istihbarat servisini yöneten Kyrylo Budanov'un eşinin zehirlendiğini bildirdi. Korgeneral rütbesi bulunan Budanov'un eşi Marianna Budanova 'uzun bir süre' kendini iyi hissetmedikten sonra hastaneye kaldırıldı. Yerel medya zehirlenme haberlerini istihbarat kaynaklarına dayandırdı ancak Ukrayna gizli servisinden şu ana kadar bir açıklama yapılmış değil.

Haberin Devamı

Ukrainska Pravda haber sitesi, Marianna Budanova'nın yanı sıra çok sayıda istihbarat yetkilisinin de zehirlendiğini yazdı.

Ukrayna istihbaratının başındaki Kyrylo Budanov, Moskova'nın Şubat 2022'deki geniş çaplı işgalinin ardından Rus kuvvetlerine karşı büyük askeri operasyonların planlanmasında ve yürütülmesinde kilit bir rol oynadı.
 Adı açıklanmayan bir yetkili, Marianna Budanova'nın zehirlendiği maddelerin 'günlük yaşamda veya askeri operasyonlarda hiçbir şekilde kullanılmadığını' söyledi, daha fazla ayrıntı vermedi.

'BÜYÜK İHTİMALLE ZEHİRLİ YİYECEK VERİLDİ'

Ukrayna istihbarat şefinin eşi zehirlendi

Bir diğer haber sitesi daha sonra, kendi kaynaklarının Budanova'nın zehirlenmesinin testlerden sonra doğrulandığını söylediğini aktardı. Kendisine büyük ihtimalle zehirli yiyecek verildiğini ancak ilk müdahale tamamladıktan sonra artık 'daha iyi hissettiğini' ekledi. Marianna Budanova'nın 'ağır bir metal'le zehirlendiği tahmin ediliyor. Olağan şüpheliler ise arsenik, civa ya da kurşun.

Haberin Devamı

EŞİNİN OFİSİNDE KALIYORDU

Ukrayna istihbarat şefinin eşi zehirlendi

Ukrayna gizli servis şefi Budanov, Eylül ayında bir internet sitesine yaptığı açıklamada, güvenlik kaygıları nedeniyle kendisinin ve eşinin işgalin başından beri ofiste yaşadıklarını söylemişti. 1993 yılında Kiev'de doğan Budanova, psikoloji alanında yüksek lisans derecesine sahip. Daha sonra Kiev belediye başkanının danışmanı olarak çalışarak siyasete dahil oldu.

2022 yılında bir moda dergisine, 2015-17 yıllarında da Kiev askeri hastanesinde gönüllü olarak çalıştı. Halihazırda ise polis akademisinde hukuk dersleri veriyordu.

Ukrayna topraklarının yaklaşık beşte birini işgal altında tutan Rusya'nın gizli servisin başındaki Budanov'u defalarca zehirlemeye çalıştığı biliniyor.