Dünya İsrailli esirden Hamas'a veda mektubu! Yaşadıklarını dünyaya duyurdu

İsrailli esirden Hamas'a veda mektubu! Yaşadıklarını dünyaya duyurdu

28.11.2023 - 10:24 | Son Güncellenme:

Hamas'ın serbest bıraktığı İsrailli rehinenin veda mektubu dünya basınında kısa sürede ses getirdi.

İsrailli esirden Hamasa veda mektubu Yaşadıklarını dünyaya duyurdu

İsrail ile Hamas arasında geçtiğimiz Perşembe günü ilan edilen dört günlük ateşkes, iki günlüğüne daha uzatıldı. Hamas’ın Lübnan’daki yetkilisi Halil el-Hayye, önceki mutabakattaki “çatışmaların durması, İsrail uçaklarının uçuş yapmaması, yardım girişlerinin başta kuzey olmak üzere tüm Gazze’ye ulaşması ve esirlerin karşılıklı olarak takas edilmesi” şartlarının bu 2 günlük süreçte de geçerli olacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

50 FİLİSTİNLİ DAHA SERBEST BIRAKILACAK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi X'te yayınlanan bir gönderide, Tel Aviv yönetiminin 'İsrailli rehinelerin de serbest bırakılması durumunda' serbest bırakılabilecek Filistinli mahkumlar listesine 50 kadın eklendiğini duyurdu. Bu 50 isim, İsrail Adalet Bakanlığı'nın dört günlük ateşkesin başlamasından önce yayınladığı, serbest bırakılmaya uygun 300 Filistinli mahkumun yer aldığı önceki listeye ek olarak yer alıyor.

SERBEST KALAN REHİNENİN MEKTUBU

Yeni ateşkesin ilan edilmesiyle birlikte Hamas, serbest bırakılan Danielle isimli kadının mektubunu yayınladı. Küçük kızıyla birlikte 23 Kasım'da kaleme aldığı mektupta Danielle şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz birkaç haftadır bana eşlik eden generallere... Yollarımız ayrılacak gibi görünüyor ama size bu süreçten ötürü teşekkür ediyorum. Kızım Emilia'ya gösterdiğiniz olağanüstü insanlık için minnettarım. Siz de onun ebeveynleri gibiydiniz; Emilia'yı istediği zaman odanıza davet ediyordunuz. Hepinizin sadece arkadaş değil, aynı zamanda gerçek, iyi kalpli kişiler olduğunuzu hissetti.

Haberin Devamı

İsrailli esirden Hamasa veda mektubu Yaşadıklarını dünyaya duyurdu

"KİBARLIK VE SEVGİLİYLE KARŞILAŞTIK"

Kızımla geçirdiğiniz saatlerde ona meyve verip şımarttınız, gösterdiğiniz sabırdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum... teşekkür ediyorum... teşekkür ediyorum... teşekkür ediyorum...

Çocuklar savaşta yer almamalı. Tanıştığımız kibar ve nazik insanlar sayesinde kızım bu süreçte kendini Gazze'nin kraliçesi gibi hissetti. Bu süreçte bizi tehdit eden kimseyle karşılaşmadık, sadece kibarlık ve sevgiliyle karşılaştık.
Kızımı buradan psikolojik bir sorun yaşamadığı için size karşı sonsuz minnettarım.

Zor durumunuza ve Gazze'de verdiğiniz ağır kayıplara rağmen gösterdiğiniz nezaketi hatırlayacağım.
Hepinize ve ailenize sağlık ve sevgi diliyorum, çok teşekkür ederim"

İsrailli esirden Hamasa veda mektubu Yaşadıklarını dünyaya duyurdu