DünyaÜnlü matematikçi John Nash öldü

Ünlü matematikçi John Nash öldü

24.05.2015 - 17:02 | Son Güncellenme:

Ekonomideki 'oyun teorisini' geliştiren ve Russell Crowe'un 'Akıl Oyunları' filminde canlandırdığı Nobel ödüllü matematikçi John Nash eşiyle birlikte New Jersey'de geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybetti.

Ünlü matematikçi John Nash öldü

Princeton Üniversitesi Profesörü olan 86 yaşındaki John Nash ve 82 yaşındaki eşi Alicia'nın içinde bulunduğu taksinin yol kenarındaki parmaklıklara çarptığı belirtiliyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre New Jersey Eyaleti Emniyet Müdürü Gregory Williams,Nash ve eşinin çarpışmanın etkisiyle aracın dışına fırladığını ve muhtemelen kaza sırasında emniyet kemerlerinin takılı olmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Russell Crowe, Twitter'dan duyurdu

John Nash'i canlandırdığı rolüyle Oscar ödülüne aday gösterilen Avustralyalı aktör Russell Crowe, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda "Şoktayım... Kalbim John & Alicia & aileleriyle. Muhteşem bir işbirliğimiz olmuştu. Güzel akıllar [Beautiful Mind - Filmin orjinal adı], güzel kalpler" dedi.

Ünlü matematikçi John Nash öldü

Nash'in kendisine 1994 yılında Nobel ödürünü getiren akademik başarıları kadar, paranoid şizofreni ile mücadelesi de hayatının filme konu olmasına neden olmuştu.

John Nash ve Alicia aynı zamanda ruh ve sinir hastalıkları alanında yaptıkları hasta bakımı çalışmalarıyla da biliniyordu.

Nash hafta başında Norveç'e gitmiş ve prestijli Abel matematik ödülünü kabul etmişti.

KEŞFETYENİ
Ayrılık dedikoduları başladı! Ünlü çift boşanıyor
Ayrılık dedikoduları başladı! Ünlü çift boşanıyor

Cadde | 11.06.2025 - 13:42

Hollywood’un peri masalı çifti Katy Perry ve Orlando Bloom’un aşkında sular durulmuyor.

Yazarlar