Dünya Vardanyan sonrası şimdi de Manukyan! Sınırı geçmeye çalışırken yakalandı

Vardanyan sonrası şimdi de Manukyan! Sınırı geçmeye çalışırken yakalandı

29.09.2023 - 17:39 | Son Güncellenme:

Karabağ bölgesindeki sözde rejimin komutanlarından Davit Manukyan, 'sözde devlet bakanı' Ruben Vardanyan'dan tam 2 gün sonra sınırı geçmeye çalışırken yakalandı.

Azerbaycan, Karabağ'daki terörle mücadele operasyonunun ardından bölgede terör suçu işleyen sözde rejimin komutan ve yöneticilerini yakalamaya devam ediyor. Güvenlik Servisi’nin hazırladığı iddianameye göre, Manukyan’ın 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan üçlü bildiriye rağmen silahlı güçlerini Karabağ’dan çekmeyerek terör ve sabotaj eylemlerinde yer aldığı tespit edildi. Manukyan'ın Laçın sınır kapısında Ermenistan'a geçmeye çalışırken yakalandığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Vardanyan sonrası şimdi de Manukyan Sınırı geçmeye çalışırken yakalandı

HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Açıklamada, "Organize grup tarafından terörizm faaliyetlerinde bulunmak”, “yasa dışı ateşli silahların, mühimmatın, patlayıcıların elde edilmesi, depolanması ve taşınması”, “silahlı grupların oluşturulması” ve “Azerbaycan sınırını yasa dışı yollarla geçme” suçlamaları ile hakim karşısına çıkarılan Manukyan’ın tutuklandığı aktarıldı. Manukyan hakkındaki soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Vardanyan sonrası şimdi de Manukyan Sınırı geçmeye çalışırken yakalandı

VARDANYAN DA TUTUKLANDI

Karabağ'daki ayrılıkçı Ermenilerin kağıt üstünde kurduğu ve hiçbir ülke tarafından tanınmayan rejimde 'devlet bakanlığı' yapan Rus-Ermeni milyarder Ruben Vardanyan, Azerbaycan güvenlik güçleri tarafından iki gün önce yakalandı. Bakü’ye getirilerek hakim karşısına çıkarılan Vardanyan, “terörü finanse etme”, “yasa dışı silahlı grupların oluşumunda ve faaliyetinde yer alma” ve “Azerbaycan sınırını yasa dışı yollarla geçme” suçlamaların tutuklandı.

Haberin Devamı

Vardanyan sonrası şimdi de Manukyan Sınırı geçmeye çalışırken yakalandı

RUSYA TARAFINDAN GÖNDERİLDİ

Azerbaycan, Karabağ'da 33 yıllık işgali bitirip tam kontrol sağladı. 19 Eylül'de başlayıp 24 saatte sona eren anti-terör operasyonu, Ermeni ayrılıkçıların teslim olup silah bırakmasına yetti. Kağıt üstündeki rejimin önemli isimlerinden biri olan Vardanyan Şubat 2023'te bakanlık görevinden alınmış, yaptığı açıklamada ise Karabağ'dan ayrılmayacağını söylemişti.

Azerbaycan lideri İlham Aliyev ise, Ruben Vardanyan'ın özel bir gündemle Rusya tarafından Karabağ'a gönderildiğini açıklamıştı. Aliyev ayrıca, Karabağ'ın Ermeni sakinleriyle yapılacak müzakerelerin Moskova'nın gönderdiği Vardanyan'la gerçekleşmeyeceğini ve Vardanyan'ın bölgeden ayrılmasının şart  olduğunu ilan etmişti. BBC, hem Rusya'da hem de Batı'da bağlantıları olan Vardanyan'ın mükemmel İngilizce konuştuğunu belirtip kağıt üstündeki ayrılıkçı rejimin sorunlarının dünyaya aktarılmasında ciddi rol oynadığını hatırlatıyor.