Dünya Yankesici maymun kamerada! Pes etmek yerine akıllıca bir 'pazarlık' anlaşması yaptı

Yankesici maymun kamerada! Pes etmek yerine akıllıca bir 'pazarlık' anlaşması yaptı

20.01.2024 - 12:14 | Son Güncellenme:

Yankesicilik yapan maymun bir adamın telefonunu çaldı. Telefonunu kaptıran adam, yenilgiyi kabullenmek yerine minyatür soyguncuyla 'pazarlık' yoluna gitti.

Yankesici maymun kamerada Pes etmek yerine akıllıca bir pazarlık anlaşması yaptı

İlgi çeken görüntüler Hindistan'ın turist akınına uğrayan tapınaklarından bir olan Vrindavan Tapınağı'nda çekildi. Bölgeyi gezen turistlerden biri, aniden telefonunu bir maymuna kaptırdı. 

Haberin Devamı

Maymun telefonu kaptığı gibi tapınağın tepesine kaçtı. Ancak telefonuyla vedalaşmayı reddeden adam, akıllıca bir plan yaptı. 

DAHA ÇOK İLGİ ÇEKECEK BİR TEKLİF

Yankesici maymun kamerada Pes etmek yerine akıllıca bir pazarlık anlaşması yaptı

Bu sırada yaşananlar, çevredekiler tarafından video kaydına alınmaya başlandı. Daha sonra sosyal medyada paylaşılan ve şimdiye kadar 650 bin kez izlenen görüntülerde telefonunu geri almayı planlayan adam maymuna bir 'değiş tokuş' önerdi.

Hayvana, daha çok işine ilgisini çekmesini bekleyerek bir kutu meyve suyu fırlattı. Çevredeki kalabalık merakla ne olacağını beklerken, kendisine gönderilen ikrama hızlıca göz atan maymun değiş tokuşa razı olarak telefonu aşağı bıraktı. 

'BUNA TAKAS SİSTEMİ DENİR'

Yankesici maymun kamerada Pes etmek yerine akıllıca bir pazarlık anlaşması yaptı

Planın başarıyla sonuçlanması sonrası, çevreden bazı insanlar alkışlayarak sevincini dile getirdi. Sosyal medyada ise, eğlenceli görüntülere yorum yağdı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, maymunun 'aşından beri ne yaptığını bildiğini' savundu. 

Haberin Devamı

Bir kullanıcı, "Buna takas sistemi denir" yorumunu yaptı. Bir diğeri ise, "Maymunların yiyecek bulma konusunda yeni fikirleri var" diye yazdı.

GÜVENLİĞİ ATLATTI, DAİREYE KAÇAK GİRİŞ YAPTI

Yankesici maymun kamerada Pes etmek yerine akıllıca bir pazarlık anlaşması yaptı

Yaşananlar, Çin'de sosyal medyayı sallayan başka bir olayı da akıllara getirdi. Güvenlik görevlisinden kaçmayı başaran bir maymun 33 katlı devasa binaya tırmandı. Görüntülerde, yaramaz hayvanın 18 Ocak'ta ülkenin Suzhou şehrinde bulunan binadaki 'eğlencesi' göze çarptı. 

Binaya tırmanan maymun, daha sonra açık bir pencereden faydalanarak, dairelerden birine 'kaçak giriş' yaptı. Tek bir tırmanışla yetinmeyen maceracı hayvan, mülkün ön bahçesinde dolaştıktan kısa bir süre sonra aynı başarıyı tekrarladı. 

Çin medyası, maymunun ilk olarak binaya batı kapısından girdiğini ve onu ağ yardımıyla yakalamaya kararlı güvenlik görevlisinden kaçtığını kaydetti.

Öte yandan, maymunu yakalamak için uzun bir uğraş veren polisin çabaları sonuçsuz kaldı. Hayvan bölgeyi 'kendi isteğiyle' akşam saatlerinde terk etti.