Dünya Yapışık ikizinin hayalini gerçekleştirdi! TikTok'u sallıyor

Yapışık ikizinin hayalini gerçekleştirdi! TikTok'u sallıyor

14.01.2022 - 06:07 | Son Güncellenme:

Yapışık olarak dünyaya gelen kardeşler hayatlarının önemli bir bölümünü hastanede tedavi görerek geçirdi. Ancak yolları 13 yaşındayken ayrıldı. Yapışık ikizini kaybeden 22 yaşındaki Gabrielle, şimdilerde çektiği videolarla ikizinin hayalini gerçekleştirerek büyük bir TikTok fenomenine dönüştü.

Tıp dilinde çeşitli organlarıyla vücutları birbirine yapışık olan bebeklere siyam ikizi deniyor. İstatistiklere göre siyam ikizleri 40 bin doğumda bir dünyaya geliyor. Canlı olarak dünyaya gelen yapışık ikizlerden 200 bin bebekten sadece biri yaşayabiliyor.

Haberin Devamı

Yapışık ikizinin hayalini gerçekleştirdi TikToku sallıyor

ABD'nin Idaho Falls şehrinde yaşayan Gabrielle 'Gabby' Garcia da o şanslı bebeklerden biri. Şu anda 22 yaşında olan Garcia, yaşadığı zorlu hayat mücadelesini TikTok'tan paylaşarak büyük bir fenomen olmayı başardı.

Yapışık ikizinin hayalini gerçekleştirdi TikToku sallıyor

8 AYLIKKEN AMELİYAT OLDULAR

Garcia kardeşler, bundan tam 22 yıl önce dünyaya geldi. Tıp dilinde siyam ikizi denilen bu yapışık ikizler birbirlerine bağlı olarak doğdular. Bir çift bacak, böbrek, mesane ve bağırsakları paylaşan ikizler, 8 aylıkken birbirlerinden ayrılmak için ameliyat oldular.

Önceleri her şey yolunda gidiyordu. Hayatlarının önemli bir kısmı hastanede tedavi altında geçse de Gabrielle de Michaela da sağlıklıydı. Ancak takvimler 2010'lu yılların başını gösterdiğinde işler hiç de yolunda gitmeyecekti.

Haberin Devamı

Yapışık ikizinin hayalini gerçekleştirdi TikToku sallıyor

HENÜZ 13 YAŞINDAYDI

Garcia kardeşler, 2011 yılında henüz 13 yaşındaydılar. Zorlu bir savaşı geride bırakmışlardı. Dünyadaki pek çok yapışık ikizin yaşadığı tecrübeyi yaşamışlardı. Aynı organları paylaşarak doğmalarına rağmen başarılı bir operasyonla iki ayrı bedene kavuşmuşlardı. Gençtiler, mutluydular. Birbirlerini çok seviyorlardı.

Ta ki bir gün Michaela hastalanıncaya kadar. Michaela, midesine yerleştirilen cerrahi yamanın enfeksiyon kapması nedeniyle hastanelik oldu ve kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Henüz 13 yaşındaydı. Gabrielle artık tek başınaydı.

Yapışık ikizinin hayalini gerçekleştirdi TikToku sallıyor

'OYNAT' TUŞUNA BASTI VE...

Siyam ikizi olarak dünyaya gelen, 12 buçuk yıl boyunca bu zorlu savaşı atlatıp tek bedene kavuşan ikizlerden Gabrielle yaşadığı acıyı uzun bir süre atlatamadı. "Benim gibi değildi, çok cana yakındı" dediği kardeşinin ölümünden duyduğu üzüntüyle başa çıkmak için çeşitli yollar denediyse de hiçbirinde aradığı huzuru yakalayamadı.

22 yaşına gelen Gabriella 'Gabby' Garcia, o ana kadar içinde tuttuğu bu acıyı milyonlara duyurmak için kameranın karşısına geçti. 'Oynat' tuşuna bastı, kardeşinin hikâyesini anlattı ve videoyu TikTok'ta yayınladı.

Yapışık ikizinin hayalini gerçekleştirdi TikToku sallıyor

TIKTOK FENOMENİNE DÖNÜŞTÜ

Gabrielle'e gelen tepkiler dalga dalga büyüdü. Bu tepkilerin birçoğu olumluydu. Gabrielle gördüğü ilgiden duyduğu mutlulukla birkaç video daha hazırladı. Onlar da kısa zamanda bir milyonun üzerinde izlenmeyi başardı. Gabrielle kısa bir zamanda TikTok yıldızına dönüştü.

Haberin Devamı

Yaptığı tek şey başından geçenleri anlatmak, kardeşi Michaela'nın adını yaşatmak ve her şeyden daha da önemlisi acısını biraz olsun insanlara aktarıp yaşadığı acıyı kabullenmekti. Başarılı oldu. Gabrielle artık bugünlerde büyük bir TikTok fenomeni. Onu fenomen yapan en önemli kişi de siyam ikizi olarak birlikte dünyaya geldiği, bu dünyada sadece 13 yıl kalan Michaela.

Yapışık ikizinin hayalini gerçekleştirdi TikToku sallıyor

ÖLEN İKİZİNİN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Bir kızını kaybeden, öteki kızı ise TikTok fenomenine dönüşen anne Karen Garcia ise travmatik bir hamilelik geçirmişti. Doktoru, annelerine çocuklarını aldırmasını tavsiye etmişti. Ancak Karen Garcia doktorunun sözünü dinlemedi.

Gabrielle, küçükken insanların kendilerine 'ucube bebekler' denildiğini söylüyor. "İnsanların bu kadar kötü olması çok üzücü" diyor. Kardeşi Michaela'nın en büyük hayalinin ünlü olmak olduğunu söyleyen Gabrielle, kardeşinin hayalini TikTok sayesinde gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutlu ve gururlu.

Haberin Devamı

Yapışık ikizinin hayalini gerçekleştirdi TikToku sallıyor

HAYATTAKİ EN BÜYÜK AMACI...

Gabrielle, fenomenliğe giden yolculuğunu, "Hikâyemin bu kadar ilgi görmesine şoke oldum. İnsanların bu kadar ilgi göstereceğini düşünmüyordum. Çünkü TikTok'uma sadece 80 takipçiyle başladım. Derken bir gecede milyonlarca izlendim. İlgi giderek büyüdü, çığ gibi arttı. Çok mutluyum" diye anlattı.

Hayattaki amacını ise yine ikizi belirlemiş. Hislerini, "Onun için yaşamaya, onu ve dünyaya geldiği kısa zamanı anlamlandırmaya çalışıyorum" diyerek anlatıyor.  Hayatını tamamen kardeşi Michaela'ya adadığını, attığı her adımı kardeşini de düşünerek attığını belirtiyor. Yaşadığı her yeni tecrübeyi Michaela için de yaşadığına inanıyor.

Yapışık ikizinin hayalini gerçekleştirdi TikToku sallıyor

'EĞER İŞLER YOLUNDA GİTMİYORSA...'

Videoları her geçen gün daha da izleniyor. En iyi arkadaşıyla dünyaya gelen, onunla aynı organları paylaşan ancak yoluna tek devam etmek zorunda olan Gabrielle, videolarında dünyanın en iyi arkadaşıyla büyümenin nasıl bir his olduğunu tarif ettiğini söylüyor. Ne olursa olsun gelecekten umutlu.

Haberin Devamı

Bir bacağını kaybetmesine, protez bacak kullanmasına rağmen onu yine de güzel günlerin beklediğine inanıyor. "En sonunda her şey yoluna girecek. Eğer işler yolunda değilse işte o zaman henüz tam bitmemiş bir şeyler vardır" diyen Gabrielle, ne olursa olsun yaşamaya, kardeşinin adını yaşatmaya kararlı...