Dünya Yunan medyası 'Türk tehdidi' diyerek duyurdu! İşte o füzeler

Yunan medyası 'Türk tehdidi' diyerek duyurdu! İşte o füzeler

23.05.2023 - 17:41 | Son Güncellenme:

Tayfun füzesinin aylar sonra yapılan testleri Yunan basınında geniş yer buldu. Birçok gazetenin manşetten verdiği gelişmede Türk Savunma Sanayisi için övgü dolu sözler kullanıldı.

Yunan medyası Türk tehdidi diyerek duyurdu İşte o füzeler

Geçtiğimiz Ekim ayında Roketsan ve Savunma Sanayii Başkanlığı, tarafından geliştirilen Tayfun füzesi Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk kez test edildi. Aradan geçen 7 ay sonrası yine aynı bölgeden test atışı yapıldı.

Haberin Devamı

Saat 06.44’te gerçekleştirilen test başarıyla tamamlandı. İlk yapılan test sonucu 561 kilometre uzaktaki hedefi vuran Tayfun'un ne kadar bir mesafe yol gittiği bu sefer açıklanmadı.

YUNAN BASINI DOLDU TAŞTI

Ekim ayında olduğu gibi gelişmeyi yakından takip eden Yunan basını Tayfun'a geniş yer verdi. To Vima gazetesi, Erdoğan'ın 'Kendi döneminde devasa boyutlara ulaşan' savunma sanayiye yönelik tanıtımın 2. tur seçimleri öncesi 'tesadüf olmadığını' yazdı.

To Vima haberin devamında Tayfun hakkında şu ifadeleri kullandı:

'Roketsan tarafından üretilen Türk yapımı Tayfun, 560 kilometre mesafeyi vurabiliyor. Bu test, ekim ayından bu yana yapılan 2. atış'

Yunan medyası Türk tehdidi diyerek duyurdu İşte o füzeler

Etnos gazetesi ise 'Tayfun'un 2. Lansmanı' isimli haberinde Tayfun hakkında geniş bilgiler verdi. Etnos haberin ilerleyen kısımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tayfun füzesine yönelik mesafesinin 1000 km'yi bulmasını istediğini söylediğini hatırlattı. Etnos Tayfun'un Türkiye'nin bugüne kadar ürettiği en uzun menzilli füze olduğunu da bildirdi.

Haberin Devamı

Yunan medyası Türk tehdidi diyerek duyurdu İşte o füzeler

TEK TEK YAZDILAR

İn.gr ise Tayfun füzesini derinlemesine incelediği haberinde Roketsan'ın diğer projelerine de yer verdi. Türk Savunma Sanayisinin yükselişte olduğunu hatırlatan medya kuruluşu Siper, Hisar ve Sungur uçaksavar füzeleri, Atmaca gemisavar füzeleri, Karaok lazer güdümlü füzeler ile Gökdoğan ve Bozdoğan havadan havaya füzelerinin üretiminin devam ettiğini hatırlattı.

Skai.gr haberinde Bakan İsmail Demir'in Tweetine yer verdi ve Tayfun'un fırlatılışına dair yayınlanan videoyu paylaştı.

Yunan medyası Türk tehdidi diyerek duyurdu İşte o füzeler

'TÜRK ORDUSU SEVİYE ATLADI'

Pentapostagma gazetesi de Tayfun'a geniş yer verdi. 'Türkler Tayfun'un ikinci demesinde de başarılı oldu' isimli haberde, Türk savunma sanayisinin ürettiği diğer ürünlere de değinildi.

Tayfun'un Türkiye'nin ilk kısa mesafe balistik füzesi olduğunu söyleyen Pentapostagma, '1990'lı yıllardan itibaren Taktik Balistik Füze kabiliyetine sahip olduğu bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri, bu alanda ilk kez bir üst kategoriye yükseltilmiş oldu' ifadesini kullandı.

Tayfun ile Türk Silahlı Kuvvetleri caydırıcılık kabiliyetini önemli ölçüde artırmış olacak. Tayfun'dan sonra Cenk füzesi gelecek. Füzenin birincil hedefleri stratejik düşman tesisleri olacak.

Yunan medyası Türk tehdidi diyerek duyurdu İşte o füzeler

'TÜRK TEHDİDİ' DİYEREK FÜZELERİ YAZDILAR

Pentapostagma, yazının ilerleyen kısımlarında Türkiye'nin ürettiği diğer yerli üretim füzelere yer verdi:

Haberin Devamı

'Türkiye'nin cephaneliğinde şu füze sistemleri bulunuyor. 100 kilometre menzilli 'Kasırga', 150 kilometre menzilli 'Yıldırım', 300 kilometre menzilli 'Bora', Erdoğan'ın 1000 kilometre menzil talep ettiği Tayfun ise şimdilik 561'