Ege Altıeylül'e çok yakıştı

Altıeylül'e çok yakıştı

13.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Altıeylül Belediyesi’nin yaşama geçirdiği Hasan Can Kültür Merkezi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı törenle hizmete açıldı. Ersoy, “Balıkesir daha fazlasına ihtiyaç duyuyor” dedi

Altıeylüle çok yakıştı

Altıeylül Belediyesi tarafından yaptırılan Hasan Can Kültür Merkezi’nin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, açılış kurdelesini kesti “Altıeylül’e hayırlı olsun” dedi. Bu süreçte 60 farklı projeye ödenek desteği sağladıklarını belirten Ersoy, “2 bin 210 metrekare inşaat alanına sahip bu merkez, 440 kişilik salona sahip ve bünyesinde 300 metrekarelik gençlik merkezi, sergi salonu, ayrıca mescit bulunduruyor. Belediyemizden halkımıza bu merkezde güzel ve yoğun hizmetler vermesini bekliyorum. Halkımızdan da ricam, ilginizi eksik etmeyin. Öyle ki Balıkesir’in, Altıeylül’ün daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu görelim ve bunun memnuniyetiyle kültür-sanatta yeni hizmetlerin, etkinliklerin, uygulamaların kapısını birlikte aralayalım” dedi.
Vali Hasan Şıldak, böylesine güzel bir tesisin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, önemli bir projenin hayata geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yeni projeler var

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, kütüphane, kültür merkezi, spor ve etkinlik alanı yatırımlarının önemli olduğunu söyledi, “İşte Plevne Millet Kıraathanesi, işte Sultan Alparslan Kültür Evi ve Parkı, Sabri Uğur Millet Kıraathanesi ve Parkı ve işte en son olarak, son iki yıl içerisinde açtığımız 4. tesis olan Hasan Can Kültür Merkezi... Merkezimiz 2 bin 585 metrekare alan içinde, otopark, sergi salonu ve 440 kişilik salonu ile toplam 2 bin 210 metrekarelik bir tesis. İçerisinde okuma salonu, müzik eğitimi odası, zekâ oyunları ve görsel tasarım odası da bulunuyor. Kültür merkezimizin yanında, önümüzdeki ay Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi ALGEM’i açacak, yine Seyyid Ahmet Arvasi Parkı Millet Kıraathanesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi Yüzme Havuzu ve Millet Kıraathanesi temellerini atıp Plevne Kapalı Pazar Yeri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi yapımını tamamlayacağız” diye konuştu.
Kültür merkezinin Altıeylül’e ve Balıkesir’e kazandırılmasında büyük emekleri olan üç dönem Ümraniye Belediye Başkanlığı yapan Hasan Can, kültür merkezine kendi adının verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi, “Vefaları sebebiyle Altıeylül’ün kurucu Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’ya teşekkür ediyorum” dedi.