Ege Atatürk’ün ağaç sevgisi sergisi

Atatürk’ün ağaç sevgisi sergisi

29.10.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

40 yıllık gazetecilik yaşamının 24 yılını çevre yazıları yazıp, tv programları yaparak sürdüren İzmirli gazeteci Ahmet Aydın Akansu, 30 yıldır Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden çektiği asırlık anıt ağaçları fotoğraflarını Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Atatürk’ün ağaç sevgisi ile birleştirerek sergi haline getirdi.

Atatürk’ün ağaç sevgisi sergisi

Akansu, “93 yıl önce dünyada ne ozon tabakası delinmesi, ne küresel ısınma, ne global kirlilik ve ne de orman katliamlarının konuşulmadığı bir dönemde Atatürk, dünyaya örnek bir davranışla bahçesindeki ağacın dalını kestirmeyip yaşadığı evi raylar üzerinde uzaklaştırmış. Bu sergi ile genç kuşaklara önemli mesajlar vermek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

En yaşlısı 2050 yaşında Ağıl Ardıç, zeytin, sedir, meşe, çınar, kara çam ağaçlarından oluşan 25 fotoğraflık sergi, izmir Karşıyaka Cumhuriyet İlkokulu’nda yarın açılıyor. Sınıf arkadaşı Ali Fuat Cebesoy, manevi kızı sosyolog, tarihçi Prof. Dr. Afet İnan, yazar, gazeteci, devlet sanatçısı Nezihe Araz, Atatürk’ün doğaya ne kadar düşkün olduğu anlatan notları da yer alıyor.