Ege Çiğli’de sorunlara bilimsel çözümler

Çiğli’de sorunlara bilimsel çözümler

24.06.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İKÇÜ’de geliştirilen akademik projeler, olası depreme hazırlık başta olmak üzere belediyenin sağlıktan eğitime kadar farklı alanlardaki çalışmalarına yol gösterecek

Çiğli’de sorunlara bilimsel çözümler

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Çiğli Belediyesi; ortak etkinlikler, çalışmalar, araştırmalar ve girişimlerde bulunmak için işbirliği protokolü imzaladı. Protokolle, üniversitenin belediyeyi ilgilendiren alanlarda yaptığı araştırmaların proje organizasyonuna gidilerek ortaklaşa yürütülmesi ve bölgede; sağlık, sosyal bilimler ve mühendislik alanlarında somut adımların atılması amaçlanıyor.

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile protokole imza atan Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Yakın zamanda üniversite ile birlikte oldukça verimli sonuçları olan bir Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı düzenledik. Yol haritamızı ortaya koyduk. Önerileri tek tek hayata geçiriyoruz. Deprem konusunda yapılan çalışmaları, akademisyenlerimizin önerilerini titizlikle inceliyoruz. Yeni protokol de, üniversitedeki bilim insanlarının, araştırmacıların ve öğrencilerin geliştirdikleri projeleri yaşama geçirmeye yönelik adımları içeriyor” dedi.

Haberin Devamı

 ‘Kentimizle ilgileniyoruz’

Bölgenin sorunlarıyla sürekli ilgilendiklerini, bu alanda yapılan çalışmaları desteklediklerini söyleyen Rektör Köse ise, “Yereldeki sorunlarının çözümüne yönelik konusunda uzman akademisyenler ile proje yapmak, kentte yaşayan insanların ihtiyaçları doğrultusunda eğitimler ve kurslar düzenlemek ve deprem sorunu gibi İzmir’in yakın zamanda deneyimlediği konular başta olmak üzere çok sayıda çalışma başlatıyoruz” diye konuştu.