Ege Cumhuriyet coşkusu Ege’yi erken sardı

Cumhuriyet coşkusu Ege’yi erken sardı

26.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, belediyelerin etkinlikleriyle 7’den 77’ye herkesi bir araya getirecek. Cumhuriyet’in ilanının 99. yılı, büyük coşkuya sahne olacak

Cumhuriyet coşkusu Ege’yi erken sardı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm Ege’de belediyelerin birbirinden renkli etkinlikleriyle kutlanacak. Bazı kentlerde kutlamaların startı şimdiden verilirken, birçoğunda da hazırlıklar sürüyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yüzme yarışları düzenledi. Denizli’de faaliyet gösteren yüzme kulüplerinden 180 minik sporcunun katıldığı müsabakaların ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan verdi. Çocuklar ve gençler için her türlü imkanlarını seferber ettiklerini ifade eden Zolan, “Cumhuriyetimizin daha iyi anlaşılması, gençliğimizin bunu daha iyi idrak etmesi için gayret ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bornova’da konser

Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın 7-18 yaş arası çocukları Bornova Belediyesi işbirliğinde müzikle buluşturduğu İnci Vakfı Çocuk Orkestrası da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahneye çıktı. Bayram coşkusunu yansıtan birçok eserin seslendirildiği konser, İzmir Marşı ile son buldu. Salonun dolduran müzikseverler orkestraya ellerinde Türk Bayrakları ile eşlik etti. Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornova Belediyesi olarak böyle özel bir çalışmanın içinde yer almanın ve bunu sürdürülebilir kılmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Nar çiçekleri sahnede

Narlıdere Belediyesi Nar Çiçekleri Anaokulları’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı. Geçmiş dönem 29 Ekim kutlamalarını hatırlatan ve Cumhuriyet önemini yansıtan bir gösteri hazırlayan minikler, Cumhuriyet Bayramı’nı şimdiden kutladı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Nar Çiçekleri Anaokulları’nda Cumhuriyet değerlerine bağlı nesiller yetiştirdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Gaziemir’e davetlisiniz

Cumhuriyet’in ilanının 99. yılı Gaziemir Belediyesi’nin düzenleyeceği ve 2 gün sürecek etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Belediyenin kutlama programı kapsamında Pınar Ayhan “Kemal” isimli müzikal belgeselini sahneleyecek, Senforock grubu Musa Göçmen yönetiminde konser verecek. “en büyük bayramımızı büyük bir coşkuyla ve gururla kutlayalım” diyen Belediye Başkanı Halil Arda, tüm Gaziemirlilere kutlamalarına katılma çağrısı yaptı.

Koyuncu Güzelbahçe’de

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99.yılı Güzelbahçe’de konserle kutlanacak. Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde sona erecek olan fener alayının ardından saat 20:30’da Niyazi Koyuncu konseri başlayacak. 99.yıla yakışır bir şekilde Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacaklarını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Cumhuriyetimize sahip çıkıp gelecek kuşaklara bu büyük mirası taşıyacağız” diye konuştu.

Cumhuriyet coşkusu Ege’yi erken sardı

Çiğli’de dopdolu program

Çiğli Belediyesi, Cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümünü kutlamalarına dünkü “Cumhuriyet Resepsiyonu” ile start verdi. Bugün, Kasaplar Meydanı’ndaki Cumhuriyet Kermesi ve Tavla/Dama Turnuvası ile süren etkinlikler, yarın Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’ndaki “Seni Anlatabilmek” tiyatro oyunu ile sürecek. 28 Ekim günü ise Suzan Kardeş konseri ile kutlamalar tamamlanacak. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Hem tarihimizi ve Milli Mücadele kahramanlarımızı anacağız hem de millet olarak en değerli kazanımımız olan Cumhuriyeti doyasıya kutlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ayvalık’ta iki gün kutlama

Ayvalık Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi ortaklığında Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yılı iki gün boyunca ilçede çeşitli etkinliklerle kutlanacak. “Cumhuriyet’e Bağlılık Yürüyüşü” ve” Cumhuriyet Kupası” gibi özel etkinlikler olacağını belirten Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Kuvayı Milliye şehri Ayvalık’ta her yıl olduğu gibi bu yıl da görkemli kutlamalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Atiye Menderes’te

Menderes Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde birbirinden renkli etkinlikler düzenleyecek. Fener alayının ardından 19 Mayıs Stadı’nda saa2 20.30’da sevilen şarkıcı Atiye sahne alacak.