Ege Denizli, en büyük kitap fuarına hazır

Denizli, en büyük kitap fuarına hazır

26.03.2018 - 03:47 | Son Güncellenme:

Ege’nin en büyük kitap fuarı olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı, 30 Mart’ta kapılarını açacak. 150 yazar ve 215 yayınevi kitapseverlerle buluşacak. Başkan Osman Zolan, “Dolu dolu bir etkinlik olacak” dedi

Denizli, en büyük kitap fuarına hazır

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kitapseverlerin heyecanla beklediği Ege’nin en büyük kitap fuarının ikincisine hazırlanıyor. 30 Mart’ta açılacak ve 10 gün sürecek Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’nda 150 yazar ve 215 yayınevi Denizlililerle buluşacak. Fuarda, birçok ünlü yazar imza günlerinde kitapseverlerle bir araya gelecek. Fuarın onur konuğu Klasik Türk Edebiyatı ve Türk Tasavvuf Edebiyatı’nın en büyük yazarlarından biri olarak kabul edilen Denizlili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatcı olacak.

Haberin Devamı

Ünlü yazarlar katılacak

Kitap fuarında her gün birçok yazar düzenlenecek imza günlerinde okurlarıyla buluşacak. Sadece Denizli’den değil çevre illerden de çok sayıda katılımın beklendiği fuara İlber Ortaylı, Leyla İpekçi, Kahraman Tazeoğlu, Saba Tümer, Abdurrahman Dilipak, Vehbi Vakkasoğlu, Şükrü Erbaş, Aret Vartanyan, İnci Aral, Sinan Yağmur ve Ali Lidar gibi ünlü yazarlar katılacak.

Kültür cümbüşünün oluşacağı atmosferde ayrıca, 10 şehirden 48 sanatçının da yer alacağı ‘Gelenekli Türk-İslam Sanatları Sergisi’de sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca fuarın açılışında “Kitap” temalı 1. Ulusal Karikatür Yarışması’nda dereceye giren karikatüristlere ödülleri verilecek, karikatürlerin sergisi de açılacak.

Haberin Devamı

Şehrin kültür hayatına katkı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kitapseverlerin uzun süredir beklediği dev organizasyonun 2’ncisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Zolan, belediyelerin şehrin sanat ve kültür hayatına da katkı sunması gerektiğini belirtti, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı’nın 10 gün süreceğini vurguladı, “İnsanlarımızı bir kez daha kitapla buluşturacağız. Dolu dolu bir fuar olacak” dedi.