Ege DEÜ, ‘Gazi Meclis’in 101’inci yaşını kutladı

DEÜ, ‘Gazi Meclis’in 101’inci yaşını kutladı

24.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Açılışının 101. Yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında TBMM Önceki Başkanı Cemil Çiçek’in katılımıyla çevrim içi tören düzenledi.

DEÜ, ‘Gazi Meclis’in 101’inci yaşını kutladı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Açılışının 101. Yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında TBMM Önceki Başkanı Cemil Çiçek’in katılımıyla çevrim içi tören düzenledi. 23 Nisan 1920’nin son yüz yıllık siyaset tarihinin en önemli tarihlerinden biri olduğunu belirten Çiçek, “Bu meclis gerçekten dünyada emsali olan meclislerden parlamentolardan çok farklı özellikleri, anlamı olan bir meclistir. Şuan dünya üzerinde 200’den fazla devlet var. Bu ülkelerde önce devlet kurulmuş sonra parlamento teşekkül etmiştir. Bunun tek istisnası Türkiye’dir” dedi.
TBMM’nin yeni yaşını, heyecan ve mutlulukla kutladıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar da, “Şu bilinmelidir ki; anayasanın ve devlet kurumlarının var olduğu ülkemizde, sığınılacak tek çatı Meclisimizdir. Bizlerin bu gerçekleri, çocuklarımıza ve gençlerimize anlatmamız gerekmektedir. Dolayısıyla akademik faaliyetlerimiz ile milli ve manevi değerlerimize bağlı evlatları yetiştirme gayretimizin temelinde bu ilke ve düşünceler yer almaktadır” diye konuştu.