Ege ‘Dönüm noktası’

‘Dönüm noktası’

20.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erken seçim kararını değerlendiren İzmir İş Dünyası temsilcileri, kararı şaşkınlıkla karşıladı. Ekonomiye yoğunlaşmayı beklerken tekrar seçim havasına girilmesini doğru bulmayan iş dünyası temsilcileri, her şeye rağmen seçimin Türkiye için hayırlı olmasını dilerken, Türk halkının da seçimlerde gerekli duyarlılığı göstereceğine inandıkları vurguladı.

‘Dönüm noktası’

MÜSİAD Başkanı Ümit Ülkü: Ümit Ülkü, istikrarın, halkın desteği ile göreve gelmiş güçlü iktidarlarla mümkün olduğunu belirtti, “Erken seçim kararını iş dünyası ve ülkemizin geleceği adına son derece olumlu karşılıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KESİAD Başkanı Zeki Yöndem: Erken seçim kararı hayırlı olsun. Biz sanayiciler için bu karar iyi oldu. Sanayiciler belirsizlikleri sevmezler. Seçimden sonra alınacak kararlar bizler için önümüzü görmek açısından daha faydalı olacaktır.

BASİFED Başkanı Seda Kaya Ösen: Seçim tarihinin 24 Haziran 2018 olarak belirlenmesi beklemediğimiz bir karardı. Seçimlerin ekonomiyi olumlu etkileyeceğini düşünmüyoruz.

TÜGİAD Ege ŞubeSİ Başkanı Can Yavaş: Alınan bir karar dolayısıyla ülkemizin için hayırlı olsun. Bu sürecin ekonomi hedeflerinden ve yapısal reform hedeflerinden uzaklaştırmaması temenni ederim.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Atınç Abay: Erken seçim kararı iş dünyası için de sürpriz bir karar oldu. Seçimler sonrasında istikrarlı bir şekilde iş dünyası ve ticaret hayatının devamı için yapılması gerekenleri hükümetimizin yapacağına inanıyoruz.

Haberin Devamı

EGİKAD Başkanı Nilhan Antitoros: 24 Haziran’da secim kararının alınması herkes için sürpriz oldu. Ekonomi ve piyasalar seçim dönemlerini sevmez. Bu açıdan bakınca 2 ay sonra seçim haleti ruhiyesinden çıkıp yapısal reformlara odaklanma imkanı yakalayacagız diyebiliriz. Umuyorum ki huzurlu bir seçim dönemi yaşarız.

İZİKAD Başkanı Huriye Serter: Umarım, seçimin ardından ekonomide yaşanan sıkıntıların aşılacağı yapısal reformlar hayata geçirilir. Alınan seçim kararının ülkemiz ve İzmir için iyi sonuçlar getirmesini diliyorum.

EGOD Başkanı Mustafa Akkalay: Otomotiv sektörü, bu yıl iyi bir ivme yakalamıştı. Umarım 24 Haziran seçimleri tüm sektörlere olumlu yansımalar yapar; herkes yoluna devam eder.