Ege Ekol’ün annesi!

Ekol’ün annesi!

09.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ekol Sağlık Grubu kurucusu ve yöneticisi Figen Baz, herkesin sorunuyla yakından ilgilendiğini belirtti, “Ben her şeyden önce anneyim. Daha sonra iş kadınıyım” dedi

Ekol’ün annesi

Ekol Sağlık Grubu kurucusu ve yöneticisi Figen Baz, 24 yıl önce Duymer İşitme Cihazları ile başlayan sağlık yatırımlarının bugün Ekol Sağlık Grubu’na dönüştüğünü söyledi. Ekol Sağlık Grubu’nun bünyesinde Ekol Hastanesi, Ekol Balçova Tıp Merkezi, Ekol International Tıp Merkezi, Ekol Göz Tıp Merkezi, Duymer İşitme Cihazları Merkezi, Dent Ekol Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Armando ve Diego Optik’i barındırdığını söyleyen Baz, “Bugün 20 branşta, alanında uzman 100 uzman hekim ve bin personelle kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz” dedi. Anneler Günü’nü kutlayan Baz, “Ben önce anneyim, sonra iş kadınıyım. Birlikte mesai yaptığımız tüm çalışma arkadaşlarıma da bu anlayışla yaklaşıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

- Figen Baz kimdir? Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

1966 yılında Karşıyaka’da doğdum. Aslen Bosna kökenli bir ailenin kızıyım. Yıllarca Çiğli’de doktorluk yapan ve ‘Boşnak Salih’ olarak tanınan Dr. Salih Salnur’un kızı olmama da ayrı bir parantez açmak isterim. Eşim Mehmet Baz ile 36 yıldır mutluluk ve saygı ile sürdürdüğümüz bir evliliğimiz var. Bu evliliğimizden her zaman gurur duyduğum iki oğlum var, Sami ve Salih. Onlar da çok mutlu evlilikler yaptı. Gelinlerim kızım gibi. Artık benim dört evladım iki torunum var. Salih ve Öykü’den bir torunumuz daha yakında aramıza katılacak.

- Sizin için Ekol çalışanlarının annesi diyorlar. Doğru mu?

Ben herkesin her sorunla ilgilenmeye çalışıyorum. Bizimle çalışanları, çalışan olarak değil, hayatımızı, ekmeğimizi paylaştığımız bir büyük ailenin parçası olarak görüyorum. Evladım için ne düşünüyorsam, çalışanlarım için de aynısını hissettim her zaman. Ben her şeyden önce anneyim. Daha sonra iş kadınıyım.

Haberin Devamı

- Annelik demişken, ‘Çocuk da yaparım, kariyer de’ söyleminin en güzel örneklerinden birisiniz. Bu başarıyı nasıl yakaladınız?

Yaptığımız her işi çok severek ve isteyerek yapıyor, her işe yetişmeye çalışıyorum. Duymer İşitme Merkezi’nde çalışma hayatına başladığım ilk dönemlerde bile bize gelen işitme problemi olan hastalara uygun cihaz takarak problem giderildiğinde, hastamızın yaşadığı mutluluk, bizi daha çok çalışmaya yönlendiriyordu. Aradan yıllar geçti ilk Ekol KBB’yi kurduğumuz günden bugüne hastalarımızın bize olan güveni, tavsiyesiyle büyüdük. Bugün Ekol Hastaneler Grubu olarak aynı heyecan ve hevesle eşim Doktor Mehmet Baz ve iki oğlumla birlikte hastalarımızı bir misafir gibi karşılıyoruz. Bir işte başarılı olmak için tutkuyla bağlanmak gerekiyor. Bütün hayatını ona adamak gerekiyor. Tabii böyle olduğu zaman da hayatındaki bazı şeylerden vazgeçmek zorunda kalıyorsun. İşimizle birlikte çocuklarımızla ilgileniyordum. Bana kalırsa ‘Çocuk da yaparım, kariyer de’ sözü birbirini besleyen iki faktörün bir araya gelmesi anlamına geliyor. İkisini bir arada götürmek mümkün. İkisinden birini tercih etmek de ayrı başarılar getirmekte. Evinde, işinde başarı kazanmış Figen Baz olmanın en önemli faktörü ise güçlü ve iradeli bir eşe ve aile bağlarına, işine sadık ve çocuklarımın bize kattığı güç. Figen Baz olarak ailemin bana olan saygısı ve bağlılığı işimde olan başarının anahtarıdır.

Haberin Devamı

Ekol’ün annesi

‘Çok şanslıydım’

- Çalışan anne olarak dengeleri nasıl sağlıyorsunuz?

Çalışan anne olmak çok güzel, ama çok zor. Ben çocuklarım eğitim hayatına başlayana kadar birebir kendim ilgilendim. Bebekliklerini, yürümelerini, çocukluklarını doya doya yaşayabildim. Çok şanslı bir anneydim. Küçük oğlum okula başladıktan sonra iş hayatına eşimle birlikte başladım. Genç kızlık döneminde dedem rahmetli Hasan Salnur tuhafiye sektöründeydi. Ondan edindiğim iş kalitesi, doğruluk, düzen. Bu ilkelerle eşimle birlikte iş hayatına atıldım. Kişilik yapım gereği tertip, düzen, disiplin hayatımın içinde her zaman oldu. Bu işime de yansıyınca, iş hayatında her zaman ilerlemeyi ve büyümeyi sağladım. Ailem de her zaman destekledi.

Haberin Devamı

- Anne olunca hayatınızda neler değişti?

Anne olunca hayatımda her şey değişti. ‘Ben’ odaklı yaşamaktan, ‘evlat’ odaklı yaşamaya başladım. Sevgi, özveriyle uykusuz geceler, yedi- yemedi derken birden bire anne olmayı öğrendim. Anne olmak içgüdüsel, kendiliğinden gelen çok güzel bir duygu.

‘Kendinize güvenin’

- Peki anneniz ile sizin anneliğiniz arasında farklar var mı?

Her çocuğa annesi güzel gelir. Benim annem de her zaman çok verici, sevgi dolu, hayatta her zaman iyi niyetiyle özverili bir kişi olmuştur. Annemi kendime her zaman örnek aldım. Evlendikten sonra Hikmet Anne de hayatımın içinde çok değerli olmuştur. İki anneye de bizleri yetiştirdiği için çok teşekkür ederim. Biz de hayatımızda bu güzel annelerden edindiklerimizle evlatlarımıza iyi birer ebeveyn olmayı arzu ettik. Çok şükür evlatlarımız da bizi yanıltmadı. Sami ve Salih’i, iki oğlumu da hep annelerimizden gördüklerimizle yetiştirmeye çalıştık. Sadece teknoloji çok hızlı, hayatımızın her yerinde, teknolojiyi onlardan birlikte öğrenip uyguladık.

Haberin Devamı

- Çalışan kadınlar, kadın girişimciliği ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Ekonomik zorlukların yaşandığı, ailelerin geçim sıkıntısı çektiği günümüzde, kadınların da ticari faaliyetlerde bulunarak aile bütçesine katkı sunması hem ekonomik yaşamı canlandıracak hem de ailelerin ekonomik sıkıntısını önemli ölçüde hafifletecektir. Bu yüzden, kadın girişimcilerin kendilerine güvenmeleri ve daha cesaretli olmaları gerekir. Kendinize güvenin.