Ege Evinizin dekoru sizin yüreğinizi yansıtmalı

Evinizin dekoru sizin yüreğinizi yansıtmalı

26.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ev, gününüzün önemli bir kısmını geçiriydiğiniz yerse veya yorgun argın bir şekilde eve döndüğünüzde iş yaşamının kargaşasını üzerinizden atmak istiyorsanız, ev dekorasyonu sizin için önemli olacaktır.

Evinizin dekoru sizin yüreğinizi yansıtmalı

Ev, sizi yansıtmalıdır. Moda diye yaşantınıza hiç uygun olmayan eşyaları almanın ve bu şekilde ev dekorasyonu yapmanın hiçbir anlamı yok. Mekanlar bizimle birlikte yaşamalı.
Toplumlarda kutsal bir mekan olarak kabul edilen ev dekorasyonu, her ülkede farklı. Afrika size sadece çamurdan kulübeleri çağrıştırabilir. Japonya’da ev mekanı, tasarımcılarının yaklaşımları, seçtikleri malzemeyle özetlenebilir. Hindistan... Mobilya kullanmayan ülke olarak da bilinir. Yataklar, gün ağardığında yuvarlanılarak kaldırılan ince matrislerden oluşur. Meksika... Kuru ve tozlu toprağın başlıca inşaat malzemesi olduğu tüm yeryüzü parçalarında olduğu gibi, Meksika dekorasyonunun cüretkar ve neşeli ruhu da çoğunlukla kendini duvar boyalarında ifade eder. En alçak gönüllü kulübe bile, cesur renklerdeki yaratıcılık görülür.

Yatak odaları
Son yıllarda yatak odalarına ayrılan alanlar giderek büyüyor. Artık insanlar yatak odalarını özel bir sığınak, rahat edilecek yer olarak görüyorlar. Eskiden evin diğer odalarından izole edilerek kullanılan yatak odaları, günümüzde, evin diğer odaları ile kaynaştırılıyor. Yatak odalarına koltuk, sandalye ve çeşitli aksesuarlar ilave edilip, yatak odası yalnızca uyuma alanı olmaktan çıkıyor. Orta Çağ’da güzel kabul edilen bir renk günümüzde de güzeldir.