Ege Gaziemir’de 2021 sanat dolu geçti!

Gaziemir’de 2021 sanat dolu geçti!

31.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gaziemir Belediyesi yıl içinde 35 tiyatro gösterimi 21 konser, 5 panel 6 sergi, 8 film gösterimi ve 10 anma etkinliğini vatandaşla buluşturdu

Gaziemir’de 2021 sanat dolu geçti

Gaziemir Belediyesi, her ay güncellediği kültür sanat takvimiyle yurttaşları tiyatro oyunları, gösteriler, sergiler ve konserlerle buluşturuyor. Atatürk Kültür Merkezi, Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi, Festival Alanı’nda ve ilçenin 16 mahallesinde açık havada düzenlenen etkinliklerde ünlü şarkıcılar ve belediye kursiyerleri sahne alıyor. Belediyenin kültür sanat çalışmaları kapsamında yıl içinde 35 tiyatro gösterimi, 21 konser, 5 panel, 6 sergi, 8 film gösterimi, 10 anma etkinliği düzenlendi. Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ve 4 gün süren Münir Özkul Tiyatro Günleri kapsamında; İzmir Halk Tiyatrosu oyuncuları, Aziz Nesin Kabare, Mahşeri Cümbüş topluluğu Tiyatro Sporu, Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları Kuvayi Milliye Destanı isimli oyunlarını sahneledi.

Haberin Devamı

104 etkinlik

Parklarda ve kent meydanlarında 8 sinema filmi gösterimi yapıldı. Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği 21 konserde, müzik toplulukları ve sanatçılar ezgilerini Gaziemirli seyirciler için seslendirdi. Belediye, çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak amacıyla düzenlediği Adile Naşit Çocuk Tiyatrosu Günleri’nde ve yıl boyunca süren gösterimlerde binlerce minik izleyiciyi tiyatroyla buluşturdu. Minik Ressamlar Atölyesi’ne katılanlar da yeteneklerini tuvale döktü.
Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları kültür sanat etkinliklerine kontrollü sosyal hayatın başlamasıyla hız verdiklerini belirten Belediye Başkanı Halil Arda, “Hepimiz uzun zamandır uzak kaldığımız sanat etkinliklerini; tiyatroyu, konseri, sinemayı çok özlemiştik. Düzenlediğimiz 104 etkinlikle Gaziemir’de 2021 yılını sanat dolu geçirdik. Salgın koşullarının el verdiği ölçüde, yeni yılda da etkinliklerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

*Bu bir ilandır.